160 godina od rođenja Đorđa Stanojevića


U okviru obeležavanja 160 godina od rođenja našeg znamenitog sugrađanina Đorđa Stanojevića, u spomen sobi u zgradi Elektrodistibucije u Negotinu, u četvrtak 12. aprila, održano je predavanje pod nazivom „Đorđe Stanojević – umetnik i graditelj“ koje je priredio Milorad Drča, saradnik za odnose sa javnošću ogranka HE „Đerdap“.

Foto: negotin.rs

Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva Negotin je dao kratku biografsku crtu kako bi prvenstveno prisutnim učenicima Negotinske gimnazije i Tehničke škole a zatim i profesorima i zainteresovanim sugrađanima, predočio rad naučnika, astro-fizičara, profesora i rektora Beogradskoh univerziteta, koji je zaslužan za izgradnju prvih hidroelektrana u Srbiji, uvođenje električnog osvetljenja i izradu prve fotografije u boji.

Foto: negotin.rs

Goste i učenike pozdravila je i Tatjana Panić, član Opštinskog veća za kulturu opštine ističući značaj ovakvih predavanja, posebno za mlade Negotince, učenike srednjih škola, kao i važnost njihovog upoznavanja sa svojim znamenitim sugrađaninom, naučnikom i fizičarem sa kojim treba da se ponose – Đorđem Stanojevićem.

Foto: negotin.rs

Organizaciju program obeležavanja Dana rođenja Đorđa Stanojevića potpisuje Istorijski arhiva Negotin.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *