”35. Božićni uspon na Rtanj”

U subotu 13. januara 2018. godine nastavlja se tradicija uspona na najviši vrh planine Rtanj prvog vikenda nakon Božića. Ovaj uspon, 35 put za redom, biće organizovan od strane planinarskog društva “Dragan Radosavljević” iz Zaječara.

Okupljanje učesnika i otvaranje akcije biće održano u motelu “Balašević” do 8.30 časova. Uspon do vrha “Šiljak” biće moguć iz dva pravca, severnog – od separacije Mirovo, i južnog – iz naselja Rtanj. Stazu će, kao i svake godine, obezbeđivati pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije.

Organizator je ove godine obezbedio učesničke knjižice za sve učesnike, zahvalnice za klubove, značke uspona koje će se dodeljivati za učešće na akciji tri, šest i deset puta, kao i plaketu za 15 uspona. Štab akcije nalaziće se u pansionu ”Radgost” u naselju Rtanj, a za sve zainteresovane Zaječarce, organizovan je prevoz iz Zaječara po ceni od 200 dinara. Za prevoz se treba prijaviti najkasnije do srede, 10.01.2018. godine putem e-maila: [email protected] ili putem fejsbuk stranice ili internet sajta: https://www.facebook.com/bozicniusponnartanj/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *