16.TURISTIČKI MOTO RELI


U istočnu Srbiju danas su stigli učesnici 16. turističkog moto relija na čijoj  se mapi, prvi put, našla i  Negotinska Krajina zahvaljujući MK „Free Rider 17″ iz Prahova i Moto asocijaciji Srbije pod čijom se organizacijom reli i održava. Stotinak bajkera iz Srbije i zemalja u regionu započelo je 7.jula moto avanturu iz Rudovaca, na reliju dugom ukupno 1.250 km. Posle Čačka, Višegrada, Bratunca, Bijeljine, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Vrnjačke banje i Kruševca, stigao do Negotina i Prahova.

Čini nam čast poverenje koje nam je prvi put ukazala Moto asocijacija Srbije. Iako je oko same organizacije dosta posla a i odgovornost je velika, daćemo sve od sebe da se pokažemo kao dobri domaćini i da sve učesnike relija upoznamo sa prirodnim lepotama i turističkim potencijalima našeg kraja. Želimo da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u organizaciji, pre svega meštanima našeg Prahova i predsedniku MZ Bogdanu Guguću, kao i predsedniku Opštine Negotin Vladimiru Veličkoviću, Pekari „Matalj” i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prahovu na razumevanju i podršci” – kaže Katarina Vojinović, članica MK „Free Rider 17″ iz Prahova.

Kako saznajemo, reliju se iz Negotina mogu priključiti zainteresovani bajkeri sa položenim vozačkim ispitom. Oni se moraju prijaviti organizatorima, uz napomenu da su svi učesnici relija u obavezi da poštuju Zakon o bezbednosti saobraćaja na putu i pravila koja određuje vođa relija. Polazak iz Prahova je 13.jula u 9 sati, a ovogodišnji turistički moto reli završava se sutra dodelom zahvalnica u Petrovcu na Mlavi.

Zdenka Golubović
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *