Rehabilitacija putne mreže u timočkom delu opštine Negotin


U okviru rehabilitacije putne mreže u timočkom delu  opštine Negotin, u toku je rekonstrukcija dela lokalnog puta ka Mesnoj zajednici Smedovac. Reč je o presvlačenju asfaltom deonice puta u dužini od 2 kilometra, u vrednosti od 10.418.000 dinara.

foto negotin.rs

Radove, koje izvodi Preduzeće za puteve „Štrabag“ Do.o. Beograd – ogranak PZP Zaječar, obišao je Vladimir Veličković, predsedik Opštine Negotin.

foto negotin.rs

 

Ovo je početak rekonstrukcije putne infrastrukture u timočkom delu opštine, dogovorene tokom posete Aleksandra Vučića predsednika Republike Srbije. Ono što je obećano, za razvoj našeg kraja, pre svega unapređenja vinskog i turističkog potencijala, počelo je sa realizacijom, rekonstrukcijom lokalnog puta ka Smedovcu u dužini od dva kilometra u vrednosti od 10,5 miliona dinara koju republika finansira preko JP Putevi Srbije. Ovom prilikom zahvaljujem im se s obzirom da su krenuli sa realizacijom projekta koji smo dogovorili u martu. Za desetak dana počeće i III faza rekonstrukcije puta ka Rajačkim pivnicama, deonice od Rogljeva do Rajca, što će naše pivnice turistima učiniti pristupačnijim a ujedno uticati na poboljšanje kvaliteta života meštana u ovom delu opštine i proizvođa vina. Sa završetkom projektno-tehničke dokumentacije za Rajačke i Rogljevačke pivnice čija je izrada u toku, krenućemo sa realizacijom, rekonstrukcijom vodovoda, kanalizacije, kolsko-pešačkih staza, sa željom da ova dva kompleksa postanu naše turističko blago, što će uticati da turisti koji obilaze našu opštinu budu zadovoljni. Velike nade polažemo u ovaj kraj s obzirom da je proces komasacije u toku i očekujemo da će naša vinogorja biti ono što su nekada bila.“ istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

U našoj opštini u toku je i rekonstrukcija državnog puta IB 35, Kladovo-Niš, deonice Negotin-Vančina česma, u dužini od 12,5 km, a u samom gradu počela je i akcija krpljenja udarnih rupa za čiju realizaciju iz opštinskog budžeta je izdvojeno 4.038.318 dinara.

preuzeto negotin.rs

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *