„Vražogrnački točak“


Etno festival „Vražogrnački točak“, 37 po redu, biće održan u petak i subotu 09. i 10. avgusta 2019. godine. U okviru ovogodišnjeg „Točka“ posetioce očekuje bogat i raznovrstan program.

Tako je za petak 9. avgust od 17.00 časova najavljena Izložba slika i Izložba domaće radinosti, koje će biti otvorene sve vreme trajanja manifestacije. U okviru kulturno-umetničkog programa učestvovaće: KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GFA „Zo-Ra“ iz Zaječara, Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, ŠF „Kolo“ Doma Omladine iz Knjaževca i FD „Splet“ iz Novog Sada.
U subotu 10. avgusta od 17.00 časova organizovaće se takmičenje u pripremi gulaša, a od 20.00 časova predstaviće se i: KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Neresnica“ iz Neresnice, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Jasenica“ iz Negotina, KUD „Rudna Glava“ Majdanpek i KUD „Rekovac“ iz Rekovca.
Organizatori Vražogrnačkog točka su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *