Zimski karate kamp „Timočka krajina 2020″ u Gamzigradskoj banji


Jubilarni Zimski karate i martial arts kamp „Timočka krajina 2020″, 20. po redu, održan je u Gamzigradskoj banji, a osim karatista iz Zaječara, bilo je učesnika i iz Majdanpeka, Bora, Leskovca, Beograda, Novog Sada, Žagubice i Minićeva. Takođe, na tradicionalnom kampu, svoje umeće pokazali su i članovi karate sekcija Gradskog karate kluba „Zaječar“ iz Podgorca, Osnića, Lubnice i Zvezdana.  Učesnici kampa, osim karate treninga, imali su treninge aikidoa, kung fua, ninđucua i  joge. 

foto radiomagnum.rs

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji i ove godine bila je uspešan domaćin učesnicima zimskog karate kampa. Tokom četiri dana, oko 60 učesnika bilo je smešteno u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona, a kako su nam otkrili svi su izuzetno zadovoljni, kako onim što su mogli ove zime da nauče u Gamzigradskoj banji, tako i smeštajem i sadržajima u Specijalnoj bolnici. 

Cilj karate kampa je, prema rečima Miroslava Radojkovića, predsednika Gradskog karate kluba Zaječar,  edukacija i druženje dece, a najvažnije je, kaže, da deca kući ponesu nova lepa iskustva.

U kampu su ove godine instruktori iz Beograda, Leskovca, Majdanpeka, Zaječara, Minićeva. Treninge održavamo prepodne i popodne i tako se pripremamo za predstojeću takmičarsku sezonu. Kamp je osmišljen tako da deca treniraju, da se edukuju, ali i druže sa drugom decom, da nauče i neke druge borilačke veštine, a ne samo karate“, istakao je Radojković.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ učesnicima izuzetno odgovara, kako navode, posebno to što imaju adekvatan prostor, bazen i salu za vežbanje.

preuzeto radiomagnum.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *