“Idemo u lov” premijera


U prepunoj sali zaječarskog pozorišta sinoć je izvedena  premijera predstave  „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” u adaptaciji i režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Publika je uživala u komediji kakva nije skoro viđena u Zaječaru. Naime,  komad jednog od najvećih francuskih komediografa Žorža Fejdoa, Milovanović je modernizovao u univerzalnu priču o muško-ženskim odnosima  i stvorio autentičan žanr koji  je u odličnoj interpretaciji zaječarskih glumaca na komičan način zabavio publiku. Sala zaječarskog teatra orila se od smeha i aplauza gledalaca željnih dobre komedije, tako da nema sumnje da će se ova predstava  dugo i uspešno igrati.

Prema rečima umetničkog rukovodioca pozorišta i jednog od glumaca u predstavi Miloša Đuričića ovakav vodvilj potreban  je repertoaru  teatra  “Zoran Radmilović” pogotovo zato što u predstavi učestvuje gotovo ceo pozorišni ansambl :  „Nadamo se da ćemo sa njom ići na gostovanja  najpre po Timočkoj krajini, a zatim i po Srbiji i da ćemo moći da se pohvalimo“, istakao je Đuričić i dodao da je od podmlađivanja pozorišnog ansambla ovo prva večernja predstava u kojoj su gotovo  svi glumci zajedno na sceni.

Ovaj vedar i veseo vodvilj karakterišu  bogata scenografija  i kostimi koje potpisuje Milica Bajić Đurov.

Igraju glumci ansambla Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović”: Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković, Branislav Mijatović i Miloš Tanasković.

Ukoliko  iz bilo kog razloga sinoć  niste gledali predstavu „Monsieur Chasse ili Idemo u lov”  ne propustite prvu reprizu koja je zakazana već za 17. mart! Nećete se pokajati!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *