52. Gitarijada: Bili Ajdol, Partibrejkersi, Psihomodopop, Neverne bebe…i još mnogi drugi!!!


Zaječarska Gitarijada će ove godine biti održana 28, 29. i 30. juna. Za razliku od prošle godine, ove godine će najveća rok manifestacija na balkanu biti organizovana na zaječarskom vašarištu. Program će biti besplatan za sve posetioce, kao i boravak u rok kampu. Najveći spektakl se očekuje 30. juna kada će nastupiti čuveni britanski roker Bili Ajdol, rečeno je na prvom konstitutivnom sastanku Organizacionog odbora Gitarijade, koji je danas održan u Zaječaru.

Najveći rok spektakl na Balkanu biće održan od 28. do 30. juna u Zaječaru, a organizacija će ove godine, prema rečima organizatora, biti povećana na još veći nivo, za razliku od prethodnih godina. Prema rečima Makse Ćatovića, zamenika predsednika Organizacionog odbora Gitarijade, ove godine će mesto održavanje Gitarijade biti na zaječarskom vašarištu. Prema njegovim rečima, ovo je prva godina kada se tačno zna, ko će, šta, gde i kako raditi.

„Ovo je treća godina kako sam ja uključen u Gitarijadu, ali prva na kojoj se tačno zna šta, gde, ko i kako. Imamo dovoljno vremena da napravimo sve na najbolji mogući način, s tim što će ove godine biti veliki izazov jer očekujemo veliki broj gostiju, s obzirom na program koji je u najavi. Ono što je potvrđeno je to da je 30. juna Bili Ajdol, a još nećemo objaviti definitivan program jer narednih dana očekujem potvrdu još jedne engleske grupe koja će nastupiti prvog dana festivala. Od domaćih će biti Partibrejkersi u originalnoj postavi, Psihomodopop iz Hrvatske. Drugog dana festivala biće Neverne bebe, bend koj slavi 25 godina postojanja, jedan od retkih aktivnih pobednika Gitarijade u Zaječaru, za ovih 50 i nešto godina. Privodimo kraju razgovore sa produkcijom ploča Radio tevezije Srbije, da taj drugi dan festivala bude na neki način, Dan PGP RTS-a jer su i Neverne bebe njihov bend. Osim Nevernih beba, drugog dana će nastupiti i Hadži Prodane Duše, pobednici Gitarijade koja je organizovana pre dve godine, inače i njihovu ploču je izdao PGP RTS i time otvaramo dugoročnu saradnju između produkcije ploča i Gitarijade, gde će pobednici te manifestacije, dobiti od PGP RTS-a, ne samo snimanje ploče, već i sve ono što to nosi sa sobom, poput televizijskih nastupa i ostalog“, istakao je Ćatović i dodao:

„Bitna promena ovogodišnje Gitarijade, za razliku od prethodnih, je da izmeštamo mesto održavanja Gitarijade. Nova lokacija je zaječarsko vašarište. Priprema se potpuno nov prostor za održavanje Gitarijada, priprema se prostor za binu. Ove godine bi trebalo da se položi kamen temeljac za izgradnju Rok muzeja, a očekujemo da će to uraditi Bili Ajdol pre svog koncerta. Već smo počeli prikupljanje eksponata za rok muzej, tako što smo kontaktirali sve učesnike bivših gitarijada da doprinesu nekim svojim predmetom. Očekujemo malo veće probleme oko organizacije, s obzirom na to znatno veći broj posetilaca koje očekujemo. Moja procena je da tada bude preko 15 hiljada ljudi, koji ne žive na području Zaječarskog i Borskog okruga“.

Kako je na sastanku rečeno, konkurs za demo bendove će biti raspisan u saradnji sa Radio Beogradom 202, a u planu je da se održi i mini Gitarijada u Sofiji, koju je ugovorio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kada je bio u poseti tom gradu.

Ove godine svi učesnici Gitarijade, prema rečima Ćatovića, biće smešteni u novoizgrađenom bungalov naselju na Kraljevici.

Organizator 52 .Gitarijade je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a suorganizator „Gitarijada Fest“. Prema rečima direktora ustanove „Zoran Radmilović“ Vladimira Đuričića, osmog dana nakon Gitarijade suorganizator je u obavezi da organizatoru dostavi izveštaj o radu i finansijski izveštaj. Ove dokumente organizator će potom podneti Gradskom veću, nakon čega će moći da budu objavljeni.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *