Akcija čišćenja dela korita reke Crnog Timoka


Akcija čišćenja dela korita reke Crnog Timoka, na Popovoj plaži u Zaječaru, otpočela je danas, u ranim jutarnjim satima. Dvadesetak zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ i JKP „Vodovod“, ali i nekoliko ribolovaca, i pravih ljubitelji prirode, iskoristili su lepo vreme i očistili deo korita reke, pri čemu su izvukli veliku količinu trave.

foto timokodrzavanje.rs

Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“ je istakao da je ovo prva akcija čišćenja dela korita reka Crnog Timoka ove godine, i da su se ovakve akcije koje su realizovane prethodnih godina, pokazale kao odlične.

foto timokodrzavanje.rs

„Ovo je jedno od nekoliko kupališta koje naši Zaječarci koriste tokom letnjih meseci, pa je značaj današenje akcije utoliko veći. Ovakve akcije su se sprovodile i ranijih godina, i pokazale su se kao korisne, jer je korito reke prepuno algi i trave, što onemogućava kupanja onih koji ovde dolaze, a samim tim šalje i ružnu sliku ovog dela plaže“, rekao je Lalić.

foto timokodrzavanje.rs

On je dodao da se uporedo sa kupalištem na Popovoj plaži, nekoliko puta nedeljno sređuje i drugo kupalište na Timoku „Vanjin jaz“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *