Audicija za sokobanjski mažoret tim


Na inicijativu Evropske mažuro Asocijacije, nakon uspešnog organizovanja evropskog prvenstva, Sokobanja će oformiti svoj tim mažoretkinja. Predsednik Inicijativnog odbora „Sokobanjskih mažoretkinja”, Vladica Minić, organizovao je audiciju za sve zainteresovane, koja že se održati u petak 21.09. u fiskulturnoj sali OŠ „Mitropolit Mihailo”.

Mažoretkinje će biti razvrstane u četiri kategorije, uzrasta od četiri do devetnaest godina. Za sve one koje još uvek nisu napunile osamnaest godina, pratnja roditelja je obavezna na ovoj audiciji. Najmlađi tim, uzrasta od četiri do osam godina činiće dečiji sastav. U kadetski sastav će ući mažoretkinja uzrasta od osam do jedanaest godina. Juniorski sastav će se obrazovati od članica uzrasta od jedanaest do petnaest godina dok će seniorski sastav biti obrazovan od članica uzrasta od petnaest do devetnaest godina.

Na osnovu koordinacije i ritmičkih sposobnosti prijavljenih kandidatkinja, licencirani treneri iz Bele Crkve će doneti odluku koje kandidatkinje ispunjavaju uslove za ulazak u tim. Prvi treninzi novooformljenog tima biće održani istog vikenda, oba dana u dva termina od 9 do 12 časova i od 16 do 19 časova.

Zahvaljujući izuzetno pozitivnom utisku koji je Sokobanja ostavila na članove Evropske mažoret asocijacije, oni su doneli odluku da već naredne godine dozvole učešće sokobanjskog mažoret tima na Evropskom prvenstvu, iako je pravilo da mora proći bar tri godine od formiranja tima do njegovog učešća na prvenstvu.

Mesto i vreme budućeg Evropskog prvenstva u mažoret plesu još uvek nisu poznati ali će se do februara 2019. znati ko će biti domaćin iduće godine.

Preuzeto: soko-banja.org
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *