Bal ali ne bal….već bal planinara – FOTO


Planinarski savez Timočkog regiona prošle godine na inicijativu PD “Babin zub” iz Knjaževca donelo je odluku da se pored organizovanja planinarskih akcija organizuju i druženja mimo planinskih staza. Prvo takvo druženje organizovalo je PD “Babin zub” Knjaževac, učesnici tog događaja samo reči hvale imaju za domaćine. Ove godine domaćin bala bilo je PD “Vrh” Kladovo.U prelepom ambijentu restorana “Kristal” okupilo se preko sto planinara.

Foto: Dragica Ivanović

Razmišljali smo kako da oplemenimo to naše druženje. Podsetili smo se na neke davne godine kada je za svako druženje bilo obavezno organizovanje lutrije.Nije nam bio problem da to i sprovedemo u delo. Želeli smo da to ne budu skupi pokloni ali da budu sitnice koje su potrebne svakome od nas.Obavešteni su svi članovi koji su se prijavili za proslavu da svako donese po jedan poklon.

Ovo je ekipa koja je osmislila i realizovala lutriju ali nam nedostaje voditelj programa naš član Saša Spasojević.Veliki broj poklona smo kupile ali smo dosta toga i dobile od naša dva planinara Tomice i Miše.Hvala im na tome. Stižemo u restoran gde nas već čekaju naši prijatelji, članovi PD “Deli Jovan” iz Negotina. U sali orkestar Profi bend iz Bora, muzika tiha za početak pesme koje obećavaju lep provod.

Foto: Dragica Ivanović

Pristižu gosti sa celog regiona.Naviknuti na garderobu koju nosimo kad idemo na akcije ovako “skockani”ne prepoznajemo se.Počinje program, Saša svojim prelepim glasom pozdravlja prisutne, objavljuje da je Jeleni Rančić Cvetković iz Negotina danas rođendan ujedno moli prisutne da jednim aplauzom pozdravimo naše srpske košarkašice koje su u dalekom Japanu osvojile zlatnu medalju.Zatim predsednik PD “Vrh” Kladovo, Ranko Bukatarević preuzima mikrofon čestita takođe rođendan Jeleni, uručuje joj poklon, pozdravlja sve prisutne i objavljuje koja su sve Planinarska društva večeras prisutna odnosno njihovi članovi. Želi svima lep provod i druženje.

Ubrzo posle toga Olja, Sneška i Miša kreću sa prodajom lutrije, utrkuju se ko će veći broj listića da proda. Kada se to završilo,počinje večera i izvlačenje nagrada. Koliko se moglo videti članovi benda bili su dosta srećni najčešće nagrade su stizale za njihov sto. Mislim da je to bio jedan od razloga što su i oni želeli da budu donatori jedne veoma vredne nagrade. A nagrada je besplatna svirka za dobitnika, vrlo lep gest sa njihove strane. S obzirom da je bilo dosta nagrada smatram da nema osobe ili možda jako mali broj da nije dobio baš ništa. Izvlačenje je malo potrajalo i došli smo do druge nagrade ukoliko dobije član PD “Vrh”Kladovo to je besplatno putovanje na jednu regionalnu akciju po sopstvenom izboru a ako dobije neko od gostiju ide sa nama na naš izlet iznenađenja. Ovu nagradu dobio je član PD “Babin zub” iz Knjaževca.Komentar je znači dogodine idemo na izlet iznenađenja u Knjaževac ili preko Knjaževca.Izvlači se prva nagrada i možete zamisliti Sneška izvlači listić, Saša čita broj 2369 a listić ispred mene i tako postajem dobitnik prve nagrade, sitnice kojima sam se pre toga vrlo obradovala što sam ih dobila postaju manje važne. Ovom prilikom zahvaljujem se Sneški što je baš moj listić izvukla a veliko hvala i orkestru koji je donator.

Foto: Dragica Ivanović

Nastavlja se veselje, koje je bilo obogaćeno i pesmama koje je pevao Aleksandar Jagodin Dejanović i to jako lepo, bio je na visini zadatka.

Nastavlja se pesma i igra, mislim da je vrhunac bio kada je bend počeo da svira kolo “Manastirjanka” tek je tad počela “jurnjava” po sali.Jednom rečju lepo, veselo i nezaboravno.Premoreni od pesama naše mladosti, jela, pića, igranja, lutrije, druženja i razgovora polako se gosti razilaze.Mi kao domaćini želja nam je bila da se prisutni lepo osećaju i da im ova bal ostane u dugom sećanju. Sve što je lepo ima svoj kraj, nažalost i ovo druženje.

Ovo je zajednička fotografija svih prisutnih planinara.Nadam se da će na sledećem balu biti još veći broj učesnika.

Ovaj članak završiću jednom izrekom, koju treba zapamtiti : “Zrnca peska čine planine, trenuci čine godine, a sitnice ceo život”-Molijer.

Autor: Dragica Ivanović

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *