Balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha Dubočane (FOTO)


U Dubočanu je sinoć, u okviru Osmog balkanskog festivala tradicionalne kulture Vlaha, priređen bogat i sadržajan kulturno-umetnički program.

Foto: Saša Stamenković

Otvaranju festivala prethodio je defile učesnika u živopisnim narodnim nošnjama, kao i kolo, koje su pred mnogobrojnom i domaćinski raspoloženom publikom zajednički odigrala sva kulturno-umetnička društva.

Foto: Saša Stamenković

U ime Mesne zajednice publiku je pozdravio Dragan Petković, predsednik Mesne zajednice Dubočane, i zahvalio se svima koji su organizovali Festival, te poželeo dobrodošlicu gostima i učesnicima.

Foto: Saša Stamenković

Otvarajući smotru, pomoćnica gradonačelnika Marina Milić je u ime gradonačelnika Boška Ničića i u svoje lično ime pozdravila učesnike i posetioce Festivala, i istakla značaj truda domaćina i učesnika Festivala na  očuvanju tradicije i kulture naroda koji dugo živi na ovim prostorima.

Foto: Saša Stamenković

Svojim nastupom publiku su oduševila kulturno-umetnička društva:  ”Dubočane” iz Dubočana, ”Graničar” iz Halova, ”Branislav Nušić” iz Šarbanovca, ”Penzioner” iz Zaječara i ”Podgorac” iz Podgorca.

Foto: Saša Stamenković

Organizatori ove kulturno-umetničke manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Dubočane, a pokrovitelj je Grad Zaječar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *