Bavarski Crveni krst: Vredna donacija za ZC Zaječar


Bavarski Crveni krst donirao  je zaječarskom Zdravstvenom centru bolničke krevete, dušeke,  posteljinu, pomagala medicinski materijal i opremu. 

foto radiomagnum.rs

Ovim povodom za ljude iz Bavarskog Crvenog krsta priređen je prijem u Zdravstvenom centru u  Zaječaru.

Želim da se zahvalim Crvenom krstu Bavarske, kao i našoj sugrađanki Mariji na ovoj donaciji. Oprema koju smo prošle godine dobili je bila izvanredna, posebno kada je u pitanju uniforma, posteljina. Ovu pomoć ćemo staviti u neke naše magacine i koristiti sukcesivno. Nadam se da ćemo imati još prilike da se srećemo i u narednom periodu i da ovo nije poslednja donacija“, rekao je doktor Miroslav Stojanović, direktor ZC u Zaječaru.

Za predstavnike Bavarskog Crvenog krsta prijem je priredio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Veliko mi je zadovoljstvo što i ove godine kao prošle u ime lokalne samouprave imam čast da poszdravim Vas iz  Crvenog krsta Bavarske. Prošle godine smo bili malo zbunjeni ovom pomoći a ove godine su se zdravstvene ustanove u gradu pripremile za prijem ove pomoći .Dva šlepera pomoći su od velikog značaja, od toga su najvredniji bolnički kreveti, jer su zaista neophodni, i ja se iskreno nadam da će i u narednom periodu ova saradnja biti sve bolja i sve sadržajnija. Nadam se da ćemo u skorije vreme, u Bavarskoj naći grad koji će biti bratski grad, prijateljski grad sa Zaječarom, čime ćemo još više produbimo tu našu saradnju. Ono što moram da kažem je, hvala vam puno, u ime svih građana Zaječara, posebno onih koji će koristiti ovu vašu pomoć”  rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Svaki put mi je drago kad dođem u Zaječar i možemo lično da se vidimo. Od prošle godine pa do sada su se stvari promenile samo na bolje i imamo u planu da tako i nastavimo. Ja sam u penziji već 12 godina i humanitarna pomoć je moj drugi posao, ja bez toga ne mogu, i nadam se da će se i dalje nastaviti ova saradnja, i da ćemo sakupiti još više opreme i svi zajedno izvučemo sve jnajpozitivnije” rekao je na prijemu Valter Satler, volonter i dobrovoljac Crvenog krsta.

Na humanitarnoj akciji koju sporovodi Crveni krst Bavarske u Regenzburgu, radi i Marija Radojević iz Zaječara, koja nosi deo zasluge za kontakte i za realizaciju cele ove akcije. 

Rođena sam u Zaječaru, životni put me je odveo u Regenzburg, preko Crvenog krsta sam se školovala, zapošljena sam sada kod njih. Jako mi je drago da na neki način mogu da pomognem da se nemaština u mom gradu koliko toliko smanji. Drago mi je što mi se ukazala prilika da budem deo tima humanitarne pomoći, i što je ova pomoć došla u prave ruke, tamo gde je potrebno“, rekla je Marija.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *