Boljevac: Privatnici odbili, pa ih uposlio javni sektor


Privatnom sektoru u opštini Boljevac NZS je ponudila program kojim je za svakog zaposlenog visokoškolca sa biroa rada obezbeđena odgovarajuća novčana nadoknada.

yaposleni

Međutim, niko od privatnika u ovom gradu nije bio zainteresovan za program stručne prakse koji je obezbedila Nacionalna služba za zapošljavanje.

Posle 8 godina na birou rada i aktivnog traženja posla Ivan Lazarević diplomirani inženjer zaštite od požara iz Boljevca tek nedavno je dobio priliku da prvi put počne da radi.

Zahvaljujuci programu stručne prakse Ivan i još 18 visokoškolaca sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobili su posao na godunu dana u nekom od javnih preduzeća u ovom gradu.

Program stručne prakse koji sprovodi Nacionalna sluzba za zapošljavanje bio je namenjen privatnom sektoru. Međutim zbog toga što bukvalno nijedan od privatnika nije bio zainteresovan da učestvuje u njemu opština Boljevac je donela odluku da mladim visokoškolcima pruži šansu.

“Svi zaposleni visokoškolci radno su angažovani na godinu dana, platu primaju iz budžeta opštine, a neki od njih će prema potrebama lokalne samouprave i po isteku ugovora nastaviti da rade”, rekao je Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *