Bor: Ambulanta „Rudar“


Ambulanta „Rudar“ na II kilometru u Boru nastavlja da radi na istoj lokaciji još mesec dana, tako da građani i dalje mogu da odlaze na pregled u ovu ambulantu kod svog izabranog lekara radnim danima od 7 do 15 časova.

ambulanta_bor

Nadležni u borskom Domu zdravlja kažu da će u dogovoru sa lokalnom samoupravom u najkraćem vremenskom periodu pronaći lokaciju za novu ambulantu o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Dobre navike ne treba menjati i to dobro znaju građani koji već 15 godina koriste usluge popularne ambulante Rudar na II kilometru u Boru. Ambulanta ima 4000 kartona, a najveći broj pacijenata čine penzioneri. Vest da će ova ambulanta biti zatvorena do kraja oktobra izazvala je revolt građana, koji traže odgovor na pitanje zašto se zatvara ambulanta „Rudar“.

„Ambulanta na II kilometru radi od 7 do 15 časova radnim danima i nalazi se na dobroj lokaciji, tako da su tu usmereni građani iz mesnih zajednica Rudar, Bakar, Staro i Novo selište. Nastojaćemo da zajedno sa lokalnom samoupravom obezbedimo nove prostorije za ambulantu i da na taj način izađemo u susret građanima, koji su navikli da u blizini mesta stanovanja imaju i lekara. Narednih mesec dana će ambulanta „Rudar“ raditi kao i do sada i ništa se neće menjati, a mi ćemo građane blagovremeno obavestiti o odgovarajućoj lokaciji u kojoj će biti smeštena nova ambulanta“, kaže dr Vesna Radosavljević, zamenik direktora Doma zdravlja u Boru.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *