Bor: Kadrovska rešenja na dnevnom redu sednice SO Bor


Pred odbornicima Skupštine opštine Bor na narednoj sednici naći će se više od dvadeset predloga odluka koje su na današnjoj sednici usvojili članovi Opštinskog veća. Među najznačajnije spadaju kadrovska rešenja u pojedinim javnim preduzećima i borskom Domu zdravlja.

sednicabor

Članovi Opštinskog veća u Boru usvojili su na četrdesetoj sednici dvadeset sedam od dvadeset osam predloga odluka, koliko je bilo na dnevnom redu.

Jedan od najznačajnijih je predlog odluke o završnom računu Opštine Bor za 2014. godinu prema kome je prošle godine ostvareno dve milijarde i 28 miliona dinara budžetskih prihoda. Najveći rashodi bili su za plate u javnom sektoru, na koje je utrošeno 27 odsto sredstava. Ukupno je ostvareno 247 miliona dinara konsolidovanog suficita u budžetu.

Usvojeni su i predlozi odluka o produženju statusa vršioca dužnosti direktora u Javnom preduzeću “Zoološki vrt” i Javnog preduzeća za stambene usluge Bor.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i predlog odluke o razrešenju direktora Doma zdravlja u Boru Miroslava Karabaševića, a za mesto v.d. direktora ove ustanove predložena je Zlata Marković.

Između ostalog usvojen je i predlog Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost Opštine Bor u čiji sastav bi trebalo da uđu predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, Ministarstva unutrašnjih poslova i socijalnih službi.

Prihvaćeni su i predlozi o donošenju stambene strategije Opštine Bor za period od 2015. do 2025. godine prema kojoj će se posebna pažnja u rešavanju stambenog pitanja pokloniti socijalno najugroženijim stanovnicima, mladim bračnim parovima i osobama sa invaliditetom i promeni planova poslovanja JKP “3. oktobar” i JP “Borski turistički centar.

Jedini predlog koji je povučen i vraćen na dodatno razmatranje je odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti koje će biti osnova za utvrđivanje poreza na imovinu u 2016. godini.

Konačnu reč o ovim predlozima odlukama daće odbornici SO Bor na narednoj sednici, koja bi trebalo da se održi krajem sledeće nedelje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *