Bor: Na bazenima u Boru hladno


Ustanova Sportski centar u Boru vrata zatvorenih bazena za kupače je otvorila pre mesec dana kada je završena rekonstrukcija krova. Iako je bilo najavljeno da će temperatura već nekoliko dana po otvaranju biti odgovarajuća za kupanje, to se još nije dogodilo, pa se mnogi građani i mesec dana kasnije žale na hladnu vodu u velikom bazenu. Kupljenu kartu mnogi su iskoristili samo za kratki odmor u malom bazenu, gde je temperatura vode zadovoljavajuća – kažu građani.

bazen_bor

Kako Televizija Bor saznaje ni borski plivački klubovi nisu zvanično počeli sa treninzima. Bilo je pokušaja da se mladi plivači okupe i počnu treninge, ali se odustajalo zbog niske temperature.

Televizija Bor pokušala je da odgovore dobije od nadležnih, međutim vršilac dužnosti direktora ove ustanove, Aleksandar Dimitrijević, nije bio raspoložen za kamere. Kako je u telefonskom razgovoru istakao, voda u velikom bazenu zaista nije odgovarajuća, ali problem nije u Sportskom centru, već u slabijem grejanju. O ovom problemu, kako ističe ne bi mnogo govorio, problem će biti rešen kada grejanje bude bolje, a to je već u nadležnosti Toplane sa čijim se menadžmentom ne bi zamerao – rekao je Dimitrijević.

Vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Toplana“, Darko Milićević, istakao je za Televiziju Bor da je problem neodgovarajući izmenjivač u Sportskom centru, a rešenje jeste zamena, što je u nadležnosti ove ustanove, a ne Toplane.

„Bazeni jesu hladni, ali to zaista nije zbog Toplane i smatram da je to izuzetno neodgovorno reći. Uzrok problema jeste svojevrsna neodgovornost poslovodstva Sportskog centra, kome je još pre tri godine sugerisano da je neophodna zamena cevastog izmenjivača. Potreban im je pločasti izmenjivač jer ovaj jednostavno ne izmenjuje toplotu kako treba. Naša izlazna temperatura je dobra, oko 90 stepeni i 60 u povratnom delu, što je dovoljno energije da se razmeni i da se bazeni zagreju. Izmenjivač kod njih je njihova obaveza. Mi smo spremni da pomognemo, možemo da očistimo i isperemo postojeći izmenjivač, ali onda postoji i mogućnost probijanja odnosno pucanja. Videćemo kako možemo da pomognemo, ali je rešenje njihova obaveza“, kaže Darko Milićević, v.d. direktora JKP „Toplana“ u Boru.

I dok se pronađe uzrok i problem reši, zimska sezona biće završena, struja potrošena, a Borani uskraćeni za rekreaciju na zatvorenim bazenima. Ipak, bazeni rade svakog dana, cena karte za one hrabrije i izdržljivije i dalje iznosi stotinu dinara, a ostali će morati da sačekaju bolje dane, jače grejanje ili leto i otvorene bazene.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *