BOR: Nove informacije o stanju sa virusom Kovid-19


Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na današnji dan, u Boru imamo ukupno 8 registrovanih slučajeva slučaja zaraze Kovid-19 virusom, dok se od poslednjih informacija jedna osoba oporavila.

Od danas će kovid ambulanta „Rudar“ raditi od 07.00 do 20.00, a vikendom od 09.00 do 17.00 časova, pa se tako pacijenti sa respiratornim infekcijama i povišenom temperaturom mogu javiti direktono u ambulanti u predviđenom radnom vremenu, odakle će biti prosleđeni na dodatnu dijagnostiku, ukoliko ima potrebe. Ono što je važno jeste da u prethodnim danima imamo znatno veći broj negativnih testova, pa bih ponovo apelovala na građane da poštuju preporuke Kriznog štaba. Maske je neophodno nositi u zatvorenim prostorima i fizička distanca se mora poštovati do daljeg.“, rekla je ovom prilikom dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Iz gradskih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *