Bor: Opština Bor pomaže osnivanje Omladinskog centra


Opština Bor podržava inicijativu „Mladi u centru“ o osnivanju Omladinskog centra Boru. Zato u narednom periodu predstoji pronalaženje prostorija za njihove ativnosti, rešavanje problema finansijske održivosti kao i iznalaženje oblika organizovanja, rečeno je današnjem sastanku predstavnika lokalne samouprave i inicijative “Mladi u centru“.

Nakon ovog sastanka jedini problem je ostao prostor ili lokacija gde bi mogao da bude omladinski centar. Sve ostalo su tehničke stvari koje ćemo rešavati. Podržavam ovu ideju, jer mladi u Boru su pokazali da znaju da se bore za svoja prava, što znači da ćemo u narednom periodu imati jako društvo. Što se tiče finansijske održivosti ovi mladi ljudi imaju ideju i mi ćemo je podržati“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić i dodao da bi pre svega trebalo izraditi akcioni plan. Borska omladina je izrazila zadovoljstvo, što se lokalna samouprava konkretnim predlozima uključila u pomoć i rešavanje problema osnivanja Omladinskog centra.

„Zadovoljni smo odgovorima vezanim za pravni status i prostore koje Opština Bor može da obezbedi za Dom omladine“, rekao je predstavnik inicijative „Mladi u centru“ Nikola Pešić.

Za inicijativu „Mladi u centru“, Udruženje građana „Srbija u pokretu“ prikupila je 5.500 potpisa, koji su tokom protekle nedelje predati lokalnoj samoupravi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *