Bor: Pred odbornicima i razrešenja i imenovanja direktora


Članovi Opštinskog veća u Boru usvojili su na 85. sednici devet predloga odluka koje će se naći na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Bor.

Reč je uglavnom o kadrovskim rešenjima za tri borska javna preduzeća. Predloženo je rešenje o prestanku mandata v.d. direktora u Javnom preduzeću Bogovina, a za ovu funkciju predložena je Nataša Jovanović. Isti predlog je i za Javno komunalno preduzeće Vodovod, gde je za mesto v.d. direktora predložen Saša Mladenović. Predloženo je i razrešenje direktora ustanove Sportski centar Bor, gde je za v.d. direktora predložena Bojana Dlbokić Dubočanin.

“Mi smo danas otvorili proces promene rada javnih preduzeća i ustanova koje do sada nisu radile kako treba. Početak je svakako promena odgovornih ljudi u tim preduzećima. Danas su na dnevnom redu bila tri preduzeća, a u narednom periodu ćemo ići dalje. Analizirali smo rad preduzeća i iz tih analiza smo ustanovili da neke stvari nisu bile onakve kakve bi mi želeli da budu. Neko za to mora da odgovara, a prva odgovornost je to što smo te ljude sklonili sa rukovodećih mesta. Na sednici Skupštine opštine će možda biti još tih promena, a ako se to ne desi uslediće na sednici u septembru”, kaže Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor

Uz 43 ranije usvojena predloga, kadrovska rešenja u delu javnog sektora, naći će se pred odbornicima Skupštine opštine Bor na sednici koja bi trebalo da bude održana 28. jula.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *