Bor: Pune ruke posla za borske ortopede


Borski ortopedi su tokom januara imali pune ruke posla, jer su građani zbog poledice na pojedinim deonicama usled pada zadobili teške povrede. Za poslednjih nedelju dana na Odeljenju ortopedije je zbog preloma gornjih i donjih ekstremiteta smešteno 15 osoba i sve hospitalizovane osobe će biti operisane. Kod starijih osoba je usled pada najčešće dolazilo do preloma kuka, a kod mlađih je došlo do preloma gornjih i donjih ekstremiteta, kao i do iščašenja.

ortopedi

„Više stotina građana širom Srbije potražilo je pomoć lekara jer su prilikom padova na zaleđenim ulicama i trotoarima zadobili prelome kostiju. U Boru su na ledu uglavnom povređene starije osobe i ljudi srednjih godina, ali je bilo i dece. Sve u svemu, 15 povređenih trenutno imamo na Ortopediji“, kaže dr Miroslav Tatić, ortoped Opšte bolnice u Boru.

Po ledu i ledenoj kiši je jedini savet da se građani što manje kreću, naročito starije osobe kako ne bi došlo do pada i preloma kuka, savetuju ortopedi.

Sve osobe koje su zbog preloma hospitalizovane na borskoj ortopediji su zbrinute i sve će biti operisane. A oporavak će u proseku trajati nekoliko meseci uz neophodnu rehabilitaciju, ističe dr Tatić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *