Bor: Tehnička škola u Boru proslavila svoj dan!


Tehnička škola u Boru obeležila je danas 71. godinu postojanja. Ono što posebno daje značaj obeležavanju dana ove obrazovne ustanove, jeste uspeh njenih đaka. Između dva praznika učenici su učestvovali na više republičkih takmičenja , a najznačajniji uspeh im je bilo drugo mesto iz hemije. Između dva praznika bilo je naravno i drugih značajnih rezultata.

U ovu školsku godinu upisali smo veliki broj učenika, nemamo nikakvih problema, a sa druge strane četvrtaci, koji su završili našu školu, upisali su fakultete, a određeni broj je dobio i posao u RTB-u, kako je bilo i dogovoreno za naš prošlogodišnji rođendan“,rekao je direktor Tehničke škole u Boru Vladimir Stanković.

Na povećano interesovanje učenika za upis u ovu školu uticalo je svakako i dualno obrazovanje, koje je uvela prva u Boru.

Naš strateški i poslovni partner je Rudarsko topioničarski basen Bor. To je profil operator za preradu metala i ti učenici će imati mnogo ozbiljniju praktičnu nastavu u ovoj kompaniji i kasnije će imati veće mogućnosti da se zaposle i imaju prednosti kod zapošljavanja. Naša škola je odlučila da stimulišemo te učenike ako žele dalje školovanje, da im se omogući besplatan četvrti stepen”, istakao je Stanković.

S obzirom na postignute uspehe i planovi Tehničke škole do narednog rođendana su dosta ambiciozni.

Imamo velike planove u organizaciji naše škole, spremamo se ponovo za takmičenja, uključeni smo u četiri projekta i još dva smo počeli u ovoj godini. Imamo puno posla, ali se nadam da ćemo biti uspešni makar kao prošle godine“, dodao je na kraju Vladimir Stanović.

Povodom Dana Tehničke škole učenici su pripremili svečanu priredbu kojoj su prisustvovali predstavnici Opštine Bor, Rudarsko topioničarskog basena i drugi brojni gosti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *