Bor: Vanredna situacija u četiri sela


U četiri najudaljenija sela u borskoj opštini, Gornjanu, Bučju, Luki i Tandi uvedena je vanredna situacija. Svi zaseoci u ovim selima i dalje su odsečeni od sveta zbog velikih snežnih nanosa.

bor_sastanak

„Situacija je u ovim selima izuzetno teška, smetovi su veći od metra zato smo i uveli vanredno stanje sve dok ne očistimo svaki zaseok“,rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Glavni put prema Gornjanu koji je bio zavejan zbog jakog vetra, očišćen je od snežnih nanosa i ponovo je prohodan, potvrdili su tokom popodneva u Javnom komunalnom preduzeću „Treći oktobar“.

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se u ovim selima uputi sva raspoloživa mehanizacija komunalnih preduzeća i Rudarsko topioničarskog basena Bor kako bi se situacija što pre normalizovala. Po potrebi biće uključeno specijalno vozilo za evakuaciju bolesnih kao i ekipe dežurnih lekara.

„Sve ćemo preduzeti u cilju noramlizacije stanja. Angažovaćemo kompletnu mehanizaciju i doći ćemo do svake kuće koja je zavejana“, istakao je Živorad Petrović.

Zbog nedolaska na sednicu Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se protiv nekoliko članova preduzmu zakonom predviđene mere .

„Preduzećemo sve mere, a morali smo da smenimo i načelnika za vanredne situacije“, dodao je Petrović.

U ostalim selima u borskoj opštini situacija je znatno bolja. Snabdevanje električnom energijom je, uglavnom, uredno. Bilo je kvarova na nekoliko visokonaponskih dalekovoda kao i na niskonaponskoj mreži, ali oni su veoma brzo otklonjeni. U Boru grejanje je znatno bolje posebno nakon ugradnje novog izmenjivača. Takođe su sve ulice prvog i drugog prioriteta očišćene. Na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije građanima i vlasnicima lokala upućen je apel da čiste ispred ulaza, jer u suprotnom će protiv njih biti preduzete sve zakonske mere.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *