Boško Ničić: Pored humanitarnih paketa i besplatne podele obroka za najsiromašnije, nastavićemo i sa drugim akcijama pomoći najugroženijim žiteljima našeg grada i svih sela


Na poslednjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara donet je ZAKLJUČAK o utvrđivanju kriterijuma za dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je najavio da roba za pakete stiže danas u večernjim časovima.

-Roba za prehrambeno/higijenske pakete,namenjene socijalno ugroženim i porodicama bez prihoda (po kriterijumima Komisije GU, CSR i CK) u Zaječar stiže u večernjim časovima. Njeno pakovanje, od strane volontera zajedničkog “call centra” obaviće se sutra (subota), a distribucija počinje od ponedeljka, rekao je gradonačelnik Boško Ničić.

Brojevi telefona za prijavu su 064/88-65-305 i 064/88-65-306 i biće u funkciji od subote, 28.03., tek od početka pripreme paketa.

Gradonačelnik je još jednom napomenuo da se grad Zaječar, zbog pomoći koju Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić već daju svim penzionerima, opredelio da pomogne onima koji nemaju nikakva ili imaju simbolična primanja bez obzira na godine starosti ili to jesu li ili nisu penzioneri.

-Ukažu li se mogućnosti grad će, pored ove pomoći i besplatne podele (sa dostavom) obroka za najsiromašnije, nastaviti i sa drugim akcijama pomoći najugroženijim žiteljima našeg grada i svih sela.
Takođe, sukcesivno, od naredne nedelje, Grad Zaječar će onako kako pristižu od dobavljača, podeliti i 10.000 maski za višekratnu upotrebu (nakon korišćenja maska se iskuvava i pegla), rekao je Ničić.

* Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa portala Grada Zaječara u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *