BUDIMO HUMANI – Pomozimo Ivani, devojčici poreklom iz Krajine – FOTO


Devetogodišnja Ivana Đorđević iz Beograda je u trećoj godini života počela da gubi vid. Višegodišnja borba devojčice poreklom iz Negotinske Krajine i njenih roditelja da sa, konačno, vrhunskim lečenjem, dobije bitku protiv bolesti, daje početne rezultate. Posle prošlogodišnje operacije desnog oka u Bostonu, na istoj klinici u Americi, Ivani je zakazana još jedna operacija na istom oku za koju su potrebna sredstva, prema izdatoj profakturi, u iznosu 90 hiljada dolara. Ivani je operacija već zakazana za mart mesec 2016. godine. Portal Istočne vesti poziva sve humane ljude da se uključe u akciju pomoći za malu Ivanu i u granicama mogućnosti doniraju sredstva za Icinu operaciju desnog oka. Svaka pomoć je dobrodošla!

Pomozimo-Ivani-Djordjevic-1

Pomozimo ICI

Ivana Đorđević – Ica (12.6.2006.) je rođena sa ispucalim kapilarima na licu koji su tada bili samo estetski problem. Kao trogodišnja devojčica počela je da gubi vid i sada, nažalost, vidi samo senke.

Pomozimo-Ivani-Djordjevic-2

„Devetogodišnja Ivana je rođena sa Sturge Weber sindromom – obostranom simetričnom flekom na licu što je u početku bio samo estetski problem. Međutim, u trećoj godini života mala Ivana je počela da gubi vid. Nakon brojnih pregleda lekara u Srbiji, tračak nade za lečenje dobila je u Americi. Na klinici Massachusetts Eye and Ear Infirmary u Bostonu Ivana se leči već tri godine, a u septembru 2015. godine imala je prvu hiruršku intervenciju koja je bila uspešna. Međutim, da bi joj se vratio vid predstoji joj još jedna operacija kao i terapija zračenja oka radijacijom“, navedeno je između ostalog na FB strani – Pomoć za Icu, koja ima veliki broj posetilaca i ljudi koji daju podršku ovoj devetogodišnjakinji. A, ona je, i pored velike borbe koju vodi, uvek vesela i nasmejana. Ivana je redovan đak 4. razreda škole za decu oštećenog vida “Veljko Ramadanović” u Zemunu i omiljena je među svojim drugarima.

Pomozimo-Ivani-Djordjevic-3

Pored redovne škole Ivana ide i u muzičku školu “Kosta Manojlović” gde svira klavir i veoma je uspešna u tome što dokazuje i osvojeno 3. mesto u Srbiji na konkursu “Deca kompozitori”. Osim muzike, voli i da recituje, te je tako prošle godine zauzela prvo mesto na takmičenju slepih i slabovidih recitatora Srbije u kategoriji dece do 11. godina.

Pomozimo-Ivani-Djordjevic-4

Da bi Ivana nastavila do postiže brojne uspehe, a pre svega da pobedi bolest, potrebno je da ode na sledeću operaciju oka, kao i na zračenja. Zbog toga je pomoć svih građana koji mogu da pomognu, dragocena.

Pomozimo-Ivani-Djordjevic-5

Ivani – podrška maminih i tatinih školskih drugova i prijatelja iz Negotina

Na apel za podršku i pomoć u prikupljanju finansijskih sredstava za Ivaninu operaciju oka, među prvima su reagovali prijatelji i školski drugovi Icinih roditelja iz Negotina. Od njih saznajemo da su Mirjana Maca i Zoran Đorđević, poreklom iz Brusnika, da su kao nastavnici fizičkog vaspitanja po završenom fakultetu, kratko radili u jednoj negotinskoj osnovnoj školi, a da su sada zaposleni, Mirjana kao nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Rastko Nemanjić-Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, a Zoran u OŠ „Branko Radičević“ u Batajnici. Njihovi prijatelji i saradnici su nam dali još neke potrebne informacije u vezi sa Ivaninom bolešću i mogućnostima koje, kao nužna, donosi operacija.

Pomozimo-Ivani-Djordjevic-6

„Prvi pregled u Očnoj klinici Massachusetts Eye and Ear Infirmary u Bostonu (USA) Ivani je obavljen u vremenu od 4. do 8. septembra 2012. godine. Rezultati su bili veoma pozitivni. Zato se ovaj detaljan i stručan pregled sa pravom može nazvati i pregledom za bolje sutra, za svetlost, za Icin vid,“ poručili su svojevremeno Ivanini roditelji. „Naša borba traje više od tri godine u Bostonu. Prilikom petog pregleda, obavljenog 22. i 24. septembra prošle godine, lekari su zakazali HITNU operaciju koja je i obavljena već 30. septembra. Ivani je operisano samo desno oko. Zahvat nas je koštao 40.000,00$. Tada smo novac imali, kao i za kontrole koje su usledile, a obavljene su 1, 8 i 22. oktobra i petog novembra prošle godine, kada je Ivani zakazana još jedna operacija i to istog, desnog oka. Za tu operaciju je potrebno izdvojiti ista sredstva kao i za prethodnu, a posle nje će biti potrebna i terapija oka radijacijom, uključivanje zračenja hemangioma, tj. tumora u cilju njegovog smanjivanja – sve do njegovog potpunog uništenja. Za celokupno lečenje desnog oka iz bolnice u Bostonu, dobili smo profakturu u iznosu 90.000,00$, kao i termin za operaciju u martu ove godine“, prenose nam reči Ivanine mame prijatelji iz Negotina, bliski porodici.

Poštovani svi, hajde da pomognemo Ivani da ode u Boston na operaciju oka i na zračenje. Hajde da pomognemo Ivani da pobedi bolest! Hajde da Ivani proslavu desetog rođendana – 12. juna ove godine učinimo nezaboravnom! Pomoć svih građana koji mogu da pomognu, vaša pomoć, je dragocena.

Da pomogneš Ivani upiši 128 i pošalji SMS na 3030! Takođe, Ivani možeš pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, koji prilažemo u nastavku teksta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *