CRNI I BELI TIMOK – STABILAN VODOSTAJ!


Stabilna situacija na Crnom i Belom Timoku, u odnosu na juče nivo vode opao je za jedan metar. Narednih dana se očekuju nešto više temperature tako da će na okolnim planinama, najviše Staroj Planini doći do topljenja snega i dotoka veće količine vode u ovim rekama.

Naselje Višnjar i Izvorski put su najugroženiji delovi Grada Zaječara, na ovim kritičnim mestima su bedemi ojačani, ekipe su na terenu, prate se vodostaji ali i upozorenja Republičkog hidrometerrološkog zavoda na naglo topljenje snega u svim brdovito-planinskim predelima do 1300 m, a od subote i na višim planinama.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, Uprave za vatrogasno spasilačku jedinicu MUP-a Srbije Dragan Dončevski i Milan Kokora posetili su ugroženo područje i u razgovoru sa zaječarskim kolegama Branislavom Matićem i Igorom Dimitrijevićem preneli iskustva koja imaju u ovakvim situacijama. Vladan Paunović, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije smatra da još uvek možemo delovati preventivno, ali moramo biti veoma oprezni.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *