Crnorečka ulica posle pola veka dobila asfalt!


U Zaječaru se nastavljaju infrastrukturni radovi na uređenju ulica. Nakon pola veka od asfaltiranja Crnorečke ulice, ova ulica u centru grada konačno dobija novi izgled.

Boško Ničić gradonačelnik Zaječara obišao je radove u ovoj ulici.

Kako je rekao ovom prilikom, već nekoliko dana se ubrzano radi na uređenju ulica, kako bi sve ono što je planirano za ovu godinu, bilo i urađeno.

Osim Crnorečke ulice, radovi se izvode ovih dana i u Pop Lukinoj ulici, na Izvorskom putu, kao i u samom Velikom Izvoru.

“Za radove koje ovih dana izvodimo, u dužini od oko 780 metara, biće utrošeno 780 tona asfaltne mase, a vrednost je oko 8 miliona dinara. Radi se u Velikom Izvoru, na Izvorskom putu, u Crnorečkoj i Pop Lukinoj ulici. Nakon ovih radova u Crnorečkoj, mehanizacija se seli u Veliki Izvor da završi posao koji je tamo započet. Čeka se stabilizacija tog dela koji je urađen preko jednog propusta za vodu, da se tamo završi ulica, onda se vraćaju ovde da se završe trotoari, ovde u Crnorečkoj ulici i Pop Lukinoj, ako vremenske prilike to dozvole”.

“To je ono što smo u ovoj godini planirali. Inače na više lokacija se radi saniranje onih ulica koje su u lošem stanju. Te ulice su nasipane rizlom, negde je ta rizla propala, tu ćemo je dodati, poravnati, kako preko zime u tim ulicama ne bi bile rupe. Obezbedili smo i dovoljno mehanizacije, ako dođe do snežnih padavina, da te ulice koje su u trećem prioritetu i koje ranije nisu održavane, onoliko koliko možemo, održavamo”, istakao je Ničić i dodao da je ovde reč o saniranju ulica koje su rađene pre 30,40 godina i da tu nema ulaganja građana.

 

“Za prvo asfaltiranje je bilo i ostalo učešće građana od 20 do 25%, a već od Nove godine će početi sklapanje ugovora između građana i Preduzeća za planiranje, projektovanje i izgradnju „Urbanizam Zaječar“, čije se sedište nalazi u Domu kultura u Kotlujevcu”, dodao je Ničić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *