„Crvenkapa“ u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu


Ansambl zaječarskog teatra gostovao je  u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu gde je za đake ove škole izvedena predstava „Crvenkapa“ u režiji Dobrina Mirčeva.

Uloge tumače: Jelena Rajić, Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović i Predrag Grbić. Gostovanje je organizovano u okviru saradnje između grada Zaječara, Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ i osnovne škole u Salašu sa Delta fondacijom, koja je donator predstave.

Direktor salaške škole Božidar Rajić je istakao da su đaci, njihovi roditelji, nastavnici i rukovodstvo škole izuzetno zadovoljni ovom saradnjom, jer  je od velikog značaja da se učenicima  iz udaljenijih sela približe kulturni sadržaji i zahvalio svima koji su omogućili izvođenje ovako  kvalitetne predstave za decu. Udaljenost  je velika prepreka  s obzirom na to da školu u Salašu pohađaju učenici iz 13 sela, od kojih je 12 na području grada Zaječara, a jedno iz negotinske opštine, rekao je Rajić  uz nadu da će se pomenuta saradnja nastaviti i ubuduće.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *