Dan otvorenih vrata u Negotinu


Predstavnici negotinskih osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove „Pčelica“, njihovi učitelji, nastavnici i vaspitači, prisustvovali su prijemu, koji je povodom Dečje nedelje, priredio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin. Prijemu je prisustvovao i Slobodan Dinulović, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu.

foto negotin.rs

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin u pozdravnoj reči je istakao da lokalna samouprava čini sve što je u njenoj mogućnosti, u cilju stvaranja boljih uslova za njihovo odrastanje i obrazovanje ali da se kroz razgovor i ukazivanje na probleme može doći i do rešenja. Deca su bila u prilici da predsedniku Veličkoviću postave pitanja, podele svoje ideje i želje i ukažu na probleme sa kojima se susreću. Ukazali su na nedostatak prostora za odvijanje sportskih aktivnosti, neophodnost nabavke novih instrumenata, obezbeđenje rasvete do Poljoprivredne škole, obezbeđenje personalnih asistenata u vrtiću i drugo.

foto negotin.rs

Dan otvorenih vrata je važan kako bismo deci skrenuli pažnju na to koliko je bitno da se i oni uključe u rešavanje problema. Imali smo jedan kontruktivan razgovor, što mi je veoma drago. Neke probleme smo uspeli da rešimo, neke rešavamo a upoznali su nas i sa nekim novim problemima. Objasnili smo im na koji način i oni mogu da se uključe u realizaciju svojih ideja, prvenstveno preko svojih školskih parlamenata, školskih ustanova, koje će to nama proslediti. Mi će ono što je realno uvrstiti u finansijske planove za sledeću godinu i probati da rešimo najveći deo problema koji ih tište.“ izjavio je Veličković, medijima nakon prijema.

foto negotin.rs

Deca su predsedniku uručili i prigodne poklone a posle prijema upoznati su sa načinom donošenja važnih odluka na sednicama Opštinskog veća i lokalnog parlamenta, radom opštinskih službi i Uslužnog opštinskog centra.
Opština Negotin je u 2018. godini za predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje izdvojila 221.434.000 dinara od kojih za investicije 45 miliona a za izradu projektne dokumentacije 5,3 miliona dinara. Sredstva u iznosu od 11. 849.096 dinara iz republičkog budžeta namenjeni su zameni stolarije u PU „Pčelica“ u okviru projekta za sufinansiranje mera populacione politike.

preuzeto negotin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *