Danas otvaranje “Dečjeg festivala”


U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ danas počinje tradicionalni 9.Međunarodni pozorišni festival za decu ZajeČAR. Svečano otvaranje zakazano je za 18 časova kada će festival otvoriti Ljubivoje Ršumović.

Nakon svečanog otvaranja mališani će moći da uživaju u predstavi „Bajka o ribaru i ribici“ Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, višestruko nagrađivanoj i izvođenoj na scenama širom sveta.

U subotu, 12. maja, najmlađi će moći da pogledaju predstavu „Kaštanka“, koprodukciju pozorišta iz Virovitice i Zadra, dok će u nedelju, 13. maja biti izvedena predstava kruševačkog pozorišta „Ružno pače“. U ponedeljak, 14. maja, glumci niškog pozorišta izvešće predstavu „Damojed“, dok će u utorak 15. maja, mališani moći da pogledaju predstavu zaječarskog pozorišta „Tajanstvena fioka“.

Sve predstave počinju u 18 sati, a pre njihovog izvođenja, klovn Panajot Canev, koji stiže iz sofijskog Pan teatra, zabavljaće publiku ispred zaječarskog pozorišta. Komplet karata košta 1000 dinara, a osim na blagajni pozorišta karte se mogu kupiti i preko platnog spiska .Pojedinačna ulaznica košta 250 dinara.

U pratećem programu festivala, 12. maja biće organizovana promocija knjige Ljubivoja Ršumovića,13.maja Radionica lutkarstva „Aj em“ iz Burgasa u Bugarskoj , a 14. maja biće priređena promocija zbirke pesama Gordane Vlaisavljević „Šišanje jednog lava“.

Organizator dečjeg festivala je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj Grad Zaječar.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *