Dani Gamzigradske banje


U Gamzigradskoj Banji u subotu je održana kulturno-turistička manifestacija 4. Dani Gamzigradske banje. U okviru bogatog programa otvorena je izložba slika sa predhodnih likovnih kolonija „Gamzigrad“ , nakon čega su glumci zaječarskog teatra izveli zapažen performans. U kulturno-umetničkom programu nastupili su Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac “, Gradski folklorni ansambl „Zora“ i kulturno umetnička društava „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora i „Gradec“ iz Gradskova. U zabavnom delu programa nastupila je mlada, talentovana pevačica iz Zaječara Milica Ilić.

Održano je takmičenje u pripremanju riblje čorbe i izložba tradiconalne trpeze, kao i sportske aktivnosti: turnir u malom fudbalu i takmičenje u ribolovu.

Manifestaciju je otvorila Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika Zaječara, a izložbu slika Dr Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ , Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez i Turistička organizacija grada Zaječara, a pokrovitelj je grad Zaječar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *