Dečak Lazar prva beba u Zaječaru u 2019. godini


Pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković i zamenica gradonačelnika Marina Milić su danas posetili porodilište i u ime grada prvoj bebi u 2019. godini poklonili zlatnik.

“Ja sam prvi put u ovoj ulozi i prvi put sam u prilici da čestitam majkama novorođenčadi i da im poželimo sve najbolje i što se tiče dece i što se tiče same naredne godine. Dobili smo dva nova dečaka Lazara i Luku. Želeo bih da u ime grada i u ime gradonačelnika pozdravim i sve vas ovde koji se bavite jednim zaista izuzetnim poslom i da obećamo da u budućnosti obezbedimo bolje uslove za rad i za život i za decu koja nas nasleđuju” rekao je pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković.

“Ovo je već tradicionalna poseta grada. Grad na ovaj način dodatno  pokazuje da birine o najmlađim sugrađanima, o ženama, koje su odlučile da ovde formiraju svoju porodicu i odlučile da ovde rađaju svoju decu. To su novi građani ovoga grada, to su nova deca koja idu u vrtiće u škole, novi radnici. I zaista sa svakim tim detetom se mi posebno radujemo. Svi znamo da je iz godine i godinu sve manje dece, sve manje porođaja, ali se nadamo da će se to promeniti. Ova godina je lepo počela, imamo dva dečaka, i ako je suditi po prvom jaunuaru da ćemo premašiti broj rođenih beba u prošloj 2018 godinu. Ja bih se zahvalio gradu, zahvalio se gradonačelniku i pozvao bih sve sugrađane da dođu pomognu porodilištu koliko ko može, i na taj način pomognemo ženama da se osećaju kao deo ovoga grada i da lakše prebrode vreme provedeno ovde”-rekao je dr Zoran Roško ginekolog-akušer.

 

Dečak Lazar je prva beba rođena u 2019 godini težak 2900 grama. 

“Jutros sam osetila bolove i došla u bolnicu. Doktor  me je lepo primio i babice kao i svo osoblje. Pripremljena sam bila  za porođaj i lepo sam se porodila. Kod kuće imam još dtroje dece dva dečaka i jednu devojčicu i svi nas oni sad željno očekuju”- rekla je  Janković Tanja iz Zaječara majka dečaka Lazara.

Pored prve bebe rođene u ovoj godini i njene majke prigodne poklone su dobile i ostale porodilje na odeljenju kao i jedna trudnica. 

Statistika kaže da je u 2018. godini rođeno 312 beba dok je u prošloj 2017. godini rođeno 349 i taj trend opadanja broja beba je prisutan godinama,ali ako je sudeći prema ovom prvom danu kada su rođene dve bebe možda 2019 godina bude bolja.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *