DJB: Najava tribine o obrazovanju!


U subotu 21.10.2017.godine je u prostorijama Gradskog odbora DJB Zaječar održana konferencija za novinare.


Povod konferencije je, kako je istakao Predsednik Gradskog odbora Uglješa Đuričković najava tribine o aktuelnoj situaciji u obrazovanju nakon usvajanja seta zakona u Skupštini Republike Srbije,na kojoj će učestvovati narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije i potpredsednica pokreta Jasmina Mr Nikolić.

“Tribinu organizujemo u cilju unapređenja obrazovno-vaspitnog sistema u Srbiji, želimo da upoznamo građane sa promenama do kojih će doći nakon usvajanja novih zakona kao i sa njihovim uticajem na obrazovni sistem. Kao novi politički činioci, prepoznali smo da ne postoji adekvatna saradnja između vlasti i građana i generalno između političkih stranaka i građana.
Zbog toga ,želimo da otvorimo diskusiju o temama koje su od velikog značaja kako za obrazovni sistem i prosvetne radnike,tako i za roditelje i njihovu decu koji su neminovno deo tog sistema.“- dodao je Đuričković.

U nastavku ,medijima su se obratili i članovi Gradskog Odbora DJB Zaječar, Aleksandra Stojković, Olgica Mihajlović i Zoran Veličković, koji će kao predstavnici struke na tribini izneti problematiku vezanu za održivu mrežu škola i njihovo finansiranje.

Uz zahvalnost medijima koji su prisustvovali ovoj konferenciji, Đuričković je ponovio poziv njihovim kolegama da u ponedeljak 23.oktobra od 19 časova dođu na tribinu, makar u svojstvu građana i roditelja, ako nisu u mogućnosti da prisustvuju u svojstvu medija.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *