Dodeljene stipendije učenicima i studentima


Predsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović potpisao je ugovore o stipendiranju učenika i studenata koji su ispunili uslove propisane konkursom za školsku 2017/2018 godinu. Stipendije je dobilo 18 srednjoškolaca i 17 studenata, jer niko od 35 kandidata nije odbijen.

Foto: kladovo.org.rs

Pravo na stipendiju imaju svi redovni učenici srednjih škola i studenti sa budžeta koji se školuju na visokim školama, fakultetima i akademijama čiji je osnivač Vlada Republike Srbije.

“Mesečni iznos stipendije je 5.000 dinara za srednjoškolce i 8.000 dinara za studente. Naša je orijentacija da te iznose povećamo u narednoj školskoj godini, jer su školarci budućnost našeg kraja” – kazao je Čučulanović.

Predsednik opštine Kladovo pohvalio je i angažovanje većnika Miroslava Jonaškovića zaduženog za prosvetu i obrazovanje i dodao da se nada da će stipendije biti moralna podrška srednjoškolcima i akademcima da budu uspešni za vreme školovanja.

Stipendije srednjoškolcima i studentima u Kladovu nisu isplaćivane od 2011. godine čulo se u sali za sastanke Opštinske uprave u Kladovu. U tekućoj školskoj godini stipendije će biti isplaćene u deset jednakih mesečnih rata.

Uspešno školovanje školarcima je poželeo i Slaviša Tufajević predsednik SO Kladovo.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *