Dom kulture Kotlujevac novo žarište kulture grada Zaječara


U ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ održana je konferencija za medije na kojoj je bilo reči  o uređenju i ponovnom otvaranju Doma kulture u Kotlujevcu. Vd direktor Ustanove Vladimir Đuričić podsetio je da je ovaj dom pre više godina renoviran sa velikim ambicijama, uz ulaganje mnogo para, ali da je nekoliko godina bio napušten i iseljen iz mnogo razloga.

Formiranjem ustanove koja obuhvata nekadašnje pozorište, centar za kulturu i gitarijadu preuzeta je nadležnost za  Dom kulture u Kotlujevcu. 

„Da smo na dobrom putu da domu kulture vratimo stari sjaj  govori ono što će se narednih dana dešavati.  Kotlujevac će dobiti likovnu galeriju i klub kulture u divnom prostoru gde su bili šalteri. Tu će se održavati i brojni drugi programi, poput književnih večeri .Sala u Kotlujevcu biće višenamenska. Tamo su već preseljene bioskopske projekcije niškog distributera , a od jeseni  tamo će početi da radi  gradski bioskop” istakao je Đuričić.

U Domu kulture u Kotlujevcu u sredu 18.jula u 19:00 biće otvorena likovna galerija u kojoj će biti izloženi radovi izabrani iz Likovne kolionije Gamzigrad. Nakon otvaranja galerije, takođe 18.jula u Domu kulture u Kotlujevcu biće promovisan i časopis „Razvitak“, sa čijim je izdavanjem bilo problema predhodnih godina, pa čak ni izdanje za 2015.godinu nije bilo završeno. Sada je odštampana strana koja nedostaje i izdanje će biti predstavljeno javnosti.

 Očekuje se da će u septembru biti završeno i grejanje Doma kulture, kao i klimatizacija sale.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *