Donacija mobilnom timu za inkluziju Roma


U okviru Programa “Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”, gradu Zaječaru i mobilnom timu za inkluziju Roma je dodeljen automobil u laptop računar.

U odnosu na prethodne godine, ove godine dosta je poboljšana saradnja Grada Zaječara sa romskom populacijom. Drugi program odnosiće se na zapošljavanje Roma. Pratimo razne projekte i konkurse, tako da će se realizovati i programi vezani za poljoprivredu i za kulturu. Grad Zaječar dosta je unapredio saradnju iz domena kulture, tako da već imamo i Festival romske kulture i tradicije“ rekla je zamenica gradonačelnika Marina Milić.

Ovo je prva faza programa,  u evropskim fondovima za inkluziju Roma i prvi program za dodelu tehničkih sredstava za poboljšanje rada Mobilnog tima, kako bi tim stigao do svih porodica romske populacije.

Zahvaljujući stalnoj konferenicji gradova i opština i donaciji Evropske unije, zaječarski Romi dobili su prvi put vozilo koje ima namenu za potrebe inkluzije Roma. Zahvaljujući ljudima koji rade na inkluziji Roma na teritoriji Zaječara i u okviru Gradske uprave, postignuto je dosta toga. Mobilni tim je specifičan, jer ga ne čini samo romska zajednica, već ga čine i predstavnici Gradske uprave Zaječar, Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za socijalni rad, medijator zdravstva, kao i pedagoški asistent. Radićemo na inkluziji Roma po svim pitanjima vezanim za obrazovanje, za zdravstvo, za zapošljavanje” kazao je Miljan Rašić predsednik Društva Roma Zaječar.

jeftine avio karte
TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *