Donji Milanovac: “Dan Dunava i u Donjem Milanovcu


Prigodnim programom i različitim aktivnostima, Turistička organizacija opštine Majdanpek i Inicijativa mladih „Hoću mogu“ u Donjem Milanovcu i ove godine obeležiće Dan Dunava.

Dunavom_clip_image014

Inicijativa mladih konkurisala je projektom kod Republičke direkcije za vode i dobila mogućnost da osmisli ovogodišnji program. Aktivnosti počinju 28. juna čišćenjem plaže i sređivanjem obale u Donjem Milanovcu. Program na Dan Dunava, 29. juna, počinje izradom predmeta od sakupljenog materijala, a nastavlja se žurkom za najmlađe. U planu je i večernji koncert majdanpečke grupe Dunsteri.

Dan Dunava je integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svest o očuvanju reke i racionalnoj upotrebi vodnih resursa. U zemljama širom Evrope inicijator obeležavanja Dana Dunava je Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav, čija je misija da promoviše i koordinira održivo i integralno upravljanje vodama, uključujući i zaštitu, poboljšanje i racionalnu upotrebu voda
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *