Donji Milanovac: Danube Fun Fest od 9. do 14. avgusta 2016. godine!

Danube fun fest će se održati u Donjem Milanovcu, mestu sa najviše sunčanih dana u čitavoj Srbiji.

donjiM

Donji Milanovac se nalazi na desnoj obali Dunava, u Đerdapskoj klisuri, u središtu Nacionalnog parka Đerdap. U Donjem Milanovcu živi oko 3000 stanovnika i smešten je tamo gde je Dunav najlepši a širok je nešto više od tri kilometara. Naš kutak Srbije može se pohvaliti sopstvenom dunavskom Atlantidom, najvećim muzejom na otvorenom, najvećim Nacionalnim parkom, jednom od najstarijih Osnovnih škola u zemlji, koja je 2007. godine proslavila dvesto-godišnjicu postojanja, može se podičiti slavnim sugrađanima Mišom Anastasijevićem i kapetanom Tenkom, sjajnim barenim sirom i ribljom čorbom…

Donji Milanovac i njegova neposredna okolina sa Miroč planinom vile Ravijojole, praistorijskim rudnikom u Rudnoj Glavi i fantastičnom pećinom harambaše Rajka u blizini Majdanpeka više su nego orne da upriliče nezaboravnu avanturu putniku namerniku. Želimo da podelimo svoja kulturna, istorijska i prirodna bogatstva i nepresušan entuzijazam, pozitivnu energiju i sportski duh sa svima koji su voljni! Obalama Dunava vladali su brojni praistorijski narodi, koračale rimske legije, ratovali Dačani, Kelti, Tribali, Skordisci, Avari, Sloveni, Vizantijci i mnogi drugi. Svi su oni okusili ono što svaki Donjomilanovčanin zna od trenutka kad prohoda: nigde Dunav nije plavlji, nigde priroda nije lepša.

PROGRAM
Danube Fun Fest je međunarodni festival sportskog, edukativnog, kulturnog i zabavnog karaktera i ove godine će se održati od 9. do 14. avgusta 2016. godine.

U okviru sportskog dela festivala biće organizovana međunarodna takmičenja u malom fudbalu, odbojci na pesku, stonom tenisu i basketu 3 na 3, sve za momke i devojke.

Osim takmičarskog dela programa, učesnici će imati priliku da se zabave na jako interesantnim i zanimljivim Igrama bez granica, kojima je cilj da da se takmičari opuste, nasmeju i dobro zabave. Od krosa, štafeta, plivanja, do orijentiringa, raznih poligona u prirodi i potrage za blagom, učesnici će imati jako kvalitetno vreme na prelepoj peščanoj plaži u Donjem Milanovcu.

U pauzama između takmičenja, biće organizovani izleti do Lepenskog Vira, Rajkove pećine I brodom do Trajanove table, na kojima će učesnicima biti predstavljene sve prirodne lepote i kulturne – istorijske vrednosti našeg kraja. Goste ćemo upoznati sa lokalnom kulturom, običajima, igrama, hranom i vrednostima i stilom života. Takođe, učesnici iz inostranstva će predstaviti folklor, nošnju, kulturu, običaje, hranu i igre iz zemalja iz kojih dolaze.

Kraj svakog dana biće rezervisan za nezaboravne koncerte i žurke na plaži na kojima će između ostalih učestvovati Bad copy, Kiki Lesendrić i Piloti, trubački orkestar Danijele Veselinović, DJ-evi Geo Da Silva, Igor Garnier, Groover I mnogi drugi…
Jedan komentar na “Donji Milanovac: Danube Fun Fest od 9. do 14. avgusta 2016. godine!

  1. Луки Комерц

    Како да не,биће исто срање као и прошле године.Самореклама за татиног сина.

    Odgovori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *