Donji Milanovac: Festival kratkog filma “Iron Gate Art Open”


Primorska atmosfera, tople julske noći, inspirativna priroda i bogata kulturna istorija čine Donji Milanovac fantastičnim mestom za uživanje, odmor i buđenje kreativnosti.

Prepoznavši ove adute Inicijativa mladih „Hoću! Mogu!“ pod pokroviteljstvom opštine Majdanpek organizuje prvi međunarodni festival kratkog filma „Iron Gate Art Open“ od 7. do 9. jula, na samoj obali Dunava u Donjem Milanovcu. Tokom dve festivalske večeri svi ljubitelji filma imaće priliku da uživaju u šarenolikom takmičarskom filmskom programu koji će urediti stručni žiri, razgovaraju sa autorima i drugim filmofilima o ostvarenjima koje su pogledali, i naravno da svojim glasom nagrade svoje favorite. Pored takmičarskog, pripremljen je i revijalni program čija će tema ove godine biti izgradnja HE „Đerdap“ i izmeštanje naselja na obe obale Dunava – srpskoj i rumunskoj. Partneri iz Rumunije iz organizacije „Mod of Life“ pobrinuće se da se čuje i njihova strana priče kroz dokumentarne filmove koji do sada nisu prikazivani kod nas.

Osim projekcija filmova, učesnici festivala će imati priliku da uživaju u lepotama opštine Majdanpek, posete muzeje i budu deo „foto ture“ kroz Nacionalni park Đerdap, čiji će proizvod biti virtuelna izložba fotografija na društvenim mrežama. Cilj je da se gostima pokažu svi najlepši kutci opštine, da se inspirišu da stvaraju, uživaju i dođu ponovo sa svojim prijateljima.

Propozicije festivala možete naći na sajtu http://www.hocumogu.co.rs/rs/iron-gate-art-open/.

Rok za prijavu filmova je 25. jun 2017. godine, a ako u filmovima volite samo da uživate gledajući ih pridružite nam se u našoj lepoj bioskopskoj sali pod vedrim nebom – svi programi su besplatni.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *