Donji Milanovac: Predstavljanje međunarodnog projekta “All Equal”


U petak 13. januara, u 13:30 u prostorijama OŠ “Vuk Karadžić” članovi Inicijative mladih “Hoću! Mogu!” predstaviće projekat “All Equal – All=”, koji će tokom 2017. godine realizovati sa parterskim organizacijama iz 5 evropskih zemalja.

Prilikom osnivanja Inicijative mladih “Hoću! Mogu!” obavezali smo se da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da promovišemo i podstičemo jednakost, vladavinu ljudskih prava i stanemo na put diskriminaciji. Upravo zato sa ponosom možemo da predstavimo međunarodni projekat “All Equal – All=”, tj. “Svi su jednaki” kojim ćemo, zajedno sa partnerskim organizacijma iz Rumunije, Španije, Protugala, Italije i Bugarske, a pod pokroviteljstvom programa Evropa za građane (Europe for Citizens Programme) promovisati toleranciju, multikulturalizam i borbu protiv diskriminacije izbeglica na teritoriji Evrope.

U toku narednih godinu dana planiramo da, zajedno sa parterima, pokrenemo dugoročnu i nadamo se uspešnu kampanju tolerancije, razumevanja, antidiskriminacije, ali i prihvatanja kulturnih i društvenih vrednosti izbeglica i pomoći za njihovu bolju integraciju u evropsko društvo.  Svesni smo da je veliki put pred nama, i da ne postoje brza rešenja, ali budući da je našu volju i naš plan da se uključimo u rešavanje problema prepoznala i Evropska komisija, ulazimo u ovaj projekat sa velikim entuzijazmom i nadom da ćemo pokrenuti promenu.

Planiramo da kroz razgovore sa stanovništvom, predstavnicima lokalnih samouprava i donosilaca odluka, ali i obilaskom izbeglica, i ljudi koji se brinu o njima na teritorijama država parterskih udruženja, zatim obukama i antidiskriminatornim kampanjama u svim medijima i naučnim istraživanjem započnemo rad na dugoročnom rešenju ugrožavanja osnovnih ljudskih prava izbeglica

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *