Druga faza projekta “Naše selo”: Unapređenje poljoprivrede i modernizacija života na selu


U domu kulture u selu Dubočane  uručeni sertifikati o završenoj edukaciji meštanima Dubočana i Male Jasikove i na  simboličan način  počela druga faze projekta “Naše selo”.

U  drugoj fazi projekta 40 domaćinstva iz Dubočana i Male Jasikove će stečena znanja uz pomoć stručnjaka iz “Delta agrara” primeniti i konkretno razvijati poljoprivrednu proizvodnju. A krajni cilj projekta je unapređenje poljoprivrede i modernizacija života na selu.

Za mene  ovde ova obuka puno znači. I svako ulaganje u selo je dobro, ima još dota toga da se uradi naročito ulaganje u putnu infrastrukturu uz pomoć Delte i zahvalni smo na tome” rekao je predsednik Mesne zajednice Dubočane Dragan Petković.

Jedan od najvećih problema koje Srbija ima jeste nestanak, propadanje i ja upotrebljavam teške reči, srpskog sela. Nekada je srpsko selo bilo osnov za razvoj zem,lje u svakom pogledu, a danas nestaje. Mi kao društveno-odgovorna kompanija smatramo, da tamo gde je najteže treba da se uključimo. U tom pogledu  je „Delta“ sa svojim partnerima, pre svega sa Erste bankom, Telekomom ali i drugim partnerima koji će se uključiti, krenula da pokaže, na nekim uzornim primerom, kako treba da izgleda srpsko selo“- rekao je na svečanosti Miroslav Mišković, predsednik „Delta Holding“ kompanije.

Erste banka se uključila u projekat u na taj način što će davatati kredite poljoprivrednicima ova dva sela sa kamatom od nula procenata ukupne vrednosti od 200 hiljada evra. 

Sve ono što je vezano za ovaj projekat grad uveliko podržava kao i saradnju sa „Delta Holding“ kompanijom. Pa tako i sređivanje puta, kako bi se  kako bi infrastrukturu mogli da dovedemo do nekih normalnih tokova. Ja se nadam da će se ovaj projekat proširiti i na druga zaječarska sela“- rekla je Marina Milić zamenica gradonačelnika Zaječara.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *