Državni sekretar ministarstva omladine i sporta u Negotinu


Predrag Peruničić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, posetio je danas u pratnji Vladimira Veličkovića, predsednika Privremenog organa opštine Negotin i predstavnika Sportskog saveza, osnovnu školu “Branko Radičević” i u ime ministarstva direktoru škole predao 60 lopti za sve sportove.

Foto: negotin.rs

Pre dve godine, Predrag Peruničić, svečano je otvorio sportsku halu u najmlađoj negotinskoj osnovnoj školi, a danas se uverio da salu pored učenika ove škole koriste deca iz drugih sportskih klubova u gradu.

Iz razgovora sa direktorom škole, predsednikom opštine i ljudima iz Sportskog saveza video sam da ovde sve funkcioniše po planu. Dece ima, svi termini u sali su dobro popunjeni i raspoređeni i to je dokaz da ova sala ima svoju svrhu. Sa predsednikom opštine smo otvorili i druge zajedničke teme koje se odnose na sportsku infrastrukturu, školski i takmičarski sporti i o tome ćemo sigurno još razgovarati i pokušati da u narednom periodu nađemo zajednička rešenja. Naša sportska infrastruktura je pravljena 70-tih godina i jako je malo nove infrastrukture i mi pokušavamo da postojeće objekte rekonstruišemo, da bi imali funkciju. Ono što je još važnije, pokušavamo da vidimo gde je stvarno potrebno, jer ima negde preglomaznih sportskih objekata koji se ne koriste, jer nema dece. Otvoren je i konkurs za 95 škola za nabavku novih košarkaških tabli, koševa, golova i mreža, jer se dešavalo da škole imaju salu ali nemaju opremu, za četiri godine pokušaćemo da u svaku salu stigne oprema. Takođe radimo dosta na edukaciji roditelja, koji moraju da daju pozitivan primer svojoj deci o važnosti bavljenja sportom” – izjavio je Peruničić, nakon obilaska OŠ “Branko Radičević”.

Foto: negotin.rs

Vladimir Veličković predsednik Privremenog organa opštine Negotin izjavio je da naša opština ima veliku podršku od državnog sekretara i ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, ali da će o rezultatima pričati tek nakon realizacije projekata.

Mi imamo određenih stvari kojima možemo da se ponosimo, ali imamo i stvari zbog kojih smo i želeli da obavimo razgovore sa državnim sekretarom, da vidimo u kom pravcu možemo prema ovom ministarstvu da se obratimo i da vidimo na koji način možemo da popravimo neke stvari koje trenutno škripe. Naravno nije u pitanju samo razvoj školskog sporta već i takmičarskog, i unapređenje infrastrukture koja se polako popravlja, ali mislim da tu možemo još dosta zajedno da odradimo, uz razgovore, saradnju i edukaciju sa ljudima iz ministarstva. Naravno mi smo tu da odradimo naš deo posla sve što možemo onako sportski, timski svi zajedno” – istakao je Vladimir Veličković.

Foto: negotin.rs

Predrag Peruničić najavio je i novu Strategiju razvoja sport, koja će biti usvojena tokom naredne godine.

Važeća Strategija razvoja sporta ističe 2018. godine i ona se pokazala kao ispravna. Imala je četiri cilja, to je razvoj školskog i univerzitetskog sporta, sportske infarstrukture, profesionalnog sporta i naravno ono što je najvažnije stigli su rezultati. Ova godine je po tome za nas bila neverovatna, 38 medalja u postolimpijskoj godini je veliki uspeh, ali ono što je još važnije jeste da smo za četiri godine uspeli da uključimo duplo više mladih u sport. Svaka opština će dostaviti izveštaje šta je urađeno, koje ćemo analizirati i nadamo se napraviti još bolju strategiju.”

Državni sekretar ministarstva omladine i sporta, uručio je direktoru OŠ “Branko Radičević”, Draganu Đukiću i 60 lopti za sve sportove.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *