Dva najveća tendera u završnoj fazi za izgradnju objekta Centra za upravljanje u vanrednoj situaciji u Mosni


U toku je četvrti mesec implementacije, odnosno sprovođenja projekta izgradnje Centra za upravljanje u vandrednim situacijama u Mosni.

Ljubiša Jovanović, predsednik saveta Mesne zajednice Mosna, za program Saška radija, rekao je da je završen prvi, tromesečni kvartal, podnet je izveštaj i očekuje se pozitivan efekat tog izveštaja. Projekat se odvija svojom dinamikom i tokom, bez nekih problema.
Sprovedeno je nekoliko tenderskih procedura vezano za neophodnu projektnu opremu.

Ovog trenutno, bitno je to da su dva najveća tendera u toku i u završnoj fazi, jedan tender, vezan je za nabavku vatrogasnog vozila i očekuje se da tokom sledeće nedelje već bude predat na objavu i čija će tenderska objava trajati mesec dana, nakon čega sledi izbog najpovljnijeg ponuđača i potpisivanje ugovora.

U završnoj je fazi i izrada tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju samog objekta Centra za upravljanje u vandrednim situacijama i očekuje da do kraja ovoga meseca tender bude objavljen.

Podsećamo da će u okviru ovog projekta, Dom kulture u Mosni biti potpuno rekonstruiran i tako postati Centar za upravljanje u vanrednim situacijama.

Reč je o projektu čija je vrednost 844.000 evra, s’tim što lead partner, odnosno opština Šišešti iz Rumunije učestvuje sa 319.000 evra a MZ Mosna i lokalna samouprava, opština Majdanpek sa 525.000 evra učešća.

U okviru ovog projekta koji traje 20 meseci, postoji 14 tenderskih procedura koje trebaju biti sprovedene, nakon faze pripreme neophodne projektne dokumentacije koja se intenzivno obavlja, znaće izvođač radova nakon čega će radovi započeti, pa bi već od januara 2018. godine počelo sa fazom rušenja zgrade postojećeg Doma kulture u Mosni a nakon toga, naravno, početak gradnje samog objekta koji bi trebalo biti završen do decembra 2018. godine.

“Ono što mi imamo u obavezi, to je da zaključno sa februarom 2019. godine, kompletno završimo projekat i sve obaveze u smislu izgradnje, uređenja i opremanja prostora” – navodi Ljubiša Jovanović, predsednik saveta Mesne zajednice Mosna, koji se nada da će to biti jedan reprezentativan objekat za Mesnu zajednicu Mosna i pre svega u funkciji za same građane, što je najbitnije u celoj priči.

Autor: Stevan Marković
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *