EU projekat „Mladi u turističkoj industriji“ za bolje zapošljavanje mladih


Prvi info dani projekta „Mladi u turističkoj industriji“ koji sprovodi Udruženje građana „Srbija za mlade“ u partnerstvu sa Opštinom Negotin održani su minulog vikenda u maloj sali opštine Negotin.

foto http://negotin.rs/

Ova akcija deo je globalnog projekta „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih“ ukupne vrednosti 4,7 miliona evra, koji finansira Evropska unija i sufinansira Vlada Republike Srbije. 

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin pozdravljaući mlade koji su prisustvovali info danima je naglasio značaj realizacije projekta u našoj i još sedam opština i gradova.

Na sastanku su mladi iz Udruženja „Srbija za mlade“ koji i realizuju projekat, svojim znanjem i iskustvom objasnili kako iskoristiti potencijale u turizmu kroz primere dobre prakse. Info dani su početak projekta koji traje 15 meseci i nadam se da ćemo imati koristi od realizacije i kasnije kroz implementaciju projekta. Fokus projekta je na zapošljavanju mladih i podržaće mlade da steknu potrebna znanja i veštine za konkurentnost na tržištu rada posebno za sektor turističke industrije.“ izjavio je predsednik Veličković.

Udruženje „Srbija za mlade“ okuplja više od 7000 mladih u Srbiji koji kroz nove kontakte, druženje i događaje upoznaju Srbiju i rade na unapređivanju omladinskog turizma.

Udruženje „Srbija za mlade“ osnovano je 2011. godine i bavi se promocijom i razvojem omladinskog turizma u Srbiji. Trudimo se da pokažemo mladima iz zemlje ali i inostranstva da Srbija ima puno toga u ponudi za putovanja, događaje, prirodne lepote i dr. Ovo je sastanak na kome smo sa mladima Negotina pričali o mogućnostima koje pruža turistička industrija. Oni mogu na kreativan način da se aktiviraju, ostvare svoje ideje kroz kreativno razmišljanje i preduzetništvo“ istakao je Tijego Fehejra, član Upravnog odbora i PR udruženja.

Cilj projekta „Mladi u turističkoj industriji“ je osnaživanje mladih ljudi kroz treninge koji će biti realizovani u osam gradova i opština u narednih 15 meseci, podizanje kapaciteta i Omladinskog centra koji će biti osnovan u našoj opštini.

Drago nam je da možemo mladim ljudima predstaviti mogućnosti koje nudi ovaj projekat i nadam se da ćemo tokom realizacije imati određeni broj firmi i kompanija koje će poslovati u turističkoj industriji, da ćemo mladima pomoći da steknu neka praktična znanja, iskustva i da ih podstaknemo za pokretanje biznisa, da se samozaposle i zaposle u sektoru turizma. Želimo da ukažemo mladima da postoje mogućnosti i u njihovim mestima u kojima žive, gde su im najbliži, prijatelji i rodbina. Mogućnosti postoje, bitno je da se pokrenu, uključe.“ poručio je Davor Gavranović, administrativni asistent.

preuzeto http://negotin.rs/


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *