FAKULTET ZA MENADŽMENT OTVORIO VRATA ZAJEČARSKIM SREDNJOŠKOLCIMA


Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru danas su organizovani tradicionalni „Dani otvorenih vrata“. Zaječarskim maturantima predstavljeni su studijski programi i uslovi studiranja na Fakultetu, slušaonice, kompjuterska laboratorija, biblioteka, skriptarnica, studentski klub i ostali sadržaji na Fakultetu.

Sa ciljem da se na vizuelan način zaječarskim maturantima predstavi kako izgleda Fakultet za menadžment i kakvi se uslovi u njemu nude, danas su na tom prestižnom univerzitetu organizovani tradicionalni „Dani otvorenih vrata“. Dеkan Fakultеta za menadžment prof. dr Dragana Mihajlovića, izneo je brojne prednosti studiranja na ovom fakultetu.

„Ova aktivnost se na našem fakultetu organizuje više od jedne decenije. Jedno je pričati priču šta Fakultet nudu, a drugo je doći, videti i saživeti se sa tim, a to je praksa svih vodećih fakulteta u svetu da imaju jedan dan u godini kada su „širom otvorena vrata“. Brojne su prednosti koje nudimo. Ova školarina, od 50 hiljada dinara koju mi nudimo kada je u pitanju prva godina, na 12 mesečnih rata je sasvim primerena i ekonomskom trenutku i finansijkoj situaciji koja vlada i u Zaječaru i okolini Zaječara. Jedan od motiva upisa je niska školarina ali i kvalitet obrazovanjan koji nudimo. Ovde je prisutna savremna nastava, profesori omogućavaju savremen vežbe, koristi se savremena literatura, postoji naša literatura, sve studenti mogu da dobiju iz biblioteke. Novina je ta, da osim već postojećih studija koje nudimo, do početka nove školske godine akreditovaćemo i Višu školu za poslovnu informatiku jer je to zanimanje koje se traži, kako kod nas, tako i u svetu. Mi moramo da budemo u korak sa onim što se traži i što je tržištu potrebno“, rekao je Mihajlović.

Budući studenti na Fakultetu za menadžment u Zaječaru mogu da se opredele i za studiranje prava, a nastava se, prema rečima docenta doktora Tomislava Radovića, odvija na osnovu novog pristupa nastavnom planu i programu.

„Pravni fakultet iz Beograda, Megatrend univerziteta praktikuje sasvim novi pristup u organizovanju nastave na taj način, što naši studenti učestvuju u rešavanju praktičnih pravnih porblema, gde im pomažu ljudi iz prakse, pravosuđa, advokature, policije koji se na neki način bave problemima prakse u pravu“, istakao je Radović.

O značaju ovog univerziteta govori i podatak da je u Sarajevu, prošle godine, Fakultet za menadžment proglašen najboljim privatnim univerzitetom među 27 univerziteta u Evropi. Osim studijskih programa koji ovaj prestižni univerzitet nudi, na fakultetu postoje i mnogobrojni sadržiji koje organizuje Studenski parlament zajedno sa Fakultetom, poput brucošijada, raznih zabava, humanitarnih akcija a studenti i godinam sami pišu i izdaju časopis „Megatrender“.

„U parlamentu funkcionišemo timski, vlada taj neki timski rad i sve probleme koje imamo rešavamo isto tako – timski. Osim problema, parlament se bavi i mnogo lepšim aktivnostima, kao što su organizacija brucošijade, zatim poseta Sajmu knjiga u Beogradu, obilazak brojnih znamenitosti i drugo“, rekao je u obraćanju zaječarskim maturantima Denis Žikić, predsednik studentskog parlamenta.

Svi zainteresovani koji žele da studiraju Fakultet za menažment ili Pravni fakultet u Zaječaru mogu da se prijave od 1. juna do 1. jula, dok će se prijemni ispit polagati 6. jula tačno u podne. Upis budućih studenta na Fakultetu biće organizovan od 12. do 20. jula.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *