Festival “MALINIK” u Boljevcu (VIDEO)


Međunarodni festival folklora Malinik koji je otvoren  24.08.2018 u Zlotu, prvo veče u Brestovcu a završnica je u Boljevcu. Ove godine učesnicu su iz Makedonije, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Bugarske.

Organizator manifestacije Malinik je udruženje građana „Village”, Pokret za razvoj Istočne Srbije, koje je  osnovano 2007. godine.  Udruženje se aktivno angažuje na očuvanju posebnosti i kulturnih tradicija jugoistočne Srbije i promociji multikuturalnosti kao najveće vrednosti ovog kraja.

Cilj festivala nije samo prikazivanje drugih kulturnih miljea i kako to drugi rade, i kako drugi čuvaju kulturu, cilj Malinika je i da se pokažu naši turistički kapaciteti u istočnoj Srbiji” rekao je predsedik udruženja Vilage Vukosav Antonijević.

Prepodnevni program festivala “Malinik” kao i otvaranje izložbe je priređeno u selu Ilino.

Da je Boljevac dobar domaćin potvrđuje i veliki broj manifestacija koje se svake godine održavaju u našem kraju nije krio zadovoljstvo predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović i dodao ” Drago nam je što su organizatori Malinika prepoznali opštinu Boljevac kao mesto gde bi mogao da se održi međunarodni festival Malinik, i što će naši sugrađani imati priiku da uživaju u programu čak osam folklora iz zemlje i inostranstva.

Turistička organizacija opštine Boljevac kroz ovakve manifestacije prezentuje i ostale turističke potencijale ovoga kraja, a samim tim da je ovo međunarodna manifestacija i da dolazi veliki broj članova iz inostranstva to je prilika da sa dobrim utiscima odu svojim kućama i vrate se kasnije kao  turisti,” navela je Aleksandra Blagojević direktorka Turističke organizacije opštine Boljevac.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *