Festival mladih pesnika „Dani poezije“ 2019 Zaječar od 23-25. maja


Festival mladih pesnika „Dani poezije“ 2019 biće održan u Zaječaru od 23. do 25.maja. Festival će otvoriti jedan od naših najznačajnijih živih pesnika  Ljubivoje Ršumović , u četvrtak 23.maja u 13:00 sati u zaječarskom teatru.

U Radul – begovom konaku prvog dana  festivala  od 18:00 sati biće priređen portret pesnika  Dragana Jovanovića Danilova, jednog  od najnagrađivanijih srpskih pesnika, a  gost festivala od 20:00 biće Petar Semolič iz Slovenije, jedan od najznačajnijih živih slovenačkih pesnika. Tokom trajanja festivala  biće predstavljena poezija pesnika sa Kariba i iz Norveške, a gošća smotre  biće i Bojana Stojanović Pantović koja je prošle godine za svoju peoziju dobila dve književne nagrade: „Vasko Popa“  i „Đura Jakšić“.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 25. maja od 19:00 sati biće priređena promocija knjige „Svakodnevna antika“ prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Anastasie Stoiljković.Sat kasnije predviđen je nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenje pobednika  , kao i dodela nagrade „Sergije Lajković“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *