FK Timok – nakon jednog stoleća


U sredu 25. decembra, sa početkom u 18 časova, u Omladinskom centru biće održana javna tribina u okviru novog izdanja “Raščivijavanja” pod nazivom “FK Timok – nakon jednog stoleća”.

O tome gde je zaječarski srpskoligaš danas i kakvi izazovi ga čekaju, govoriće istaknuti gosti i sportski radnici:

  • BRANIMIR ĐORĐEVIĆ, predsednik FK Timok 1919,
  • DRAGAN PAUNOVIĆ, bivši generalni sekretar FK Timok i dugogodišnji igrač,
  • VOJISLAV BRAŠANAC, legendarni napadač Timoka,
  • IVAN JOKOVIĆ , dugogodišnji predsednik FK Timok,
  • SRĐAN TOMIĆ, novinar i hroničar.

Nekada FK Timok, danas FK Timok 1919, prešao je poslednjih godina trnovit put bližeći se svojoj stogodišnjici. Prvi fudbalski klub u Timočkoj krajini i jedan od prvoosnovanih u tadašnjoj Srbiji, dugi niz godina je važio za vodeću organizaciju u sportskom životu grada, rasadnik fudbalskih talenata sa snažnim omladinskim pogonom i okupljalište za sve ljubitelje sporta. Tokom stogodišnje istorije bilo je uspona i padova, ali vrhunac turbulencija doživeo je tokom poslednje decenije svog postojanja. Kao sportski simbol grada i zbog svoje pionirske uloge u fudbalskom sportu, FK Timok zavređuje pažnju čitave zajednice koju njegove boje predstavljaju, a njegova istorija, aktuelni problemi i izazovi pred njim, makar na simboličkom planu, jesu i izazovi čitave zajednice.

Urednica i voditeljka javne diskusije je Danijela Nedeljković. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli da slušaju i učestvuju u tribini, koja će biti direktno prenošena na FB stranici Omladinskog centra.

 


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *