Godišnji koncert KUD-a “Stevan Mokranjac” – FOTO


Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“, u okviru majskih svečanosti, priredilo je 17. po redu godišnji koncert za građane opštine Negotin. Svojim igrama i pesamma predstavili su se prvi, dečiji i amsambl veterana, vokalni i instrumentalni solisti, kao i gosti trio UŠ “Stevan Mokranjac” i etno grupa “Kraljice”. Koncertu je prisustvovala Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

Sala negotinskog Doma kulture, i sedamnaestu godinu zaredom, a publika je uživala u dvočasovnom koncertu i bogatim aplauzima nagrađivala izvođače.

Na sceni su se smenjivali igrači, vokalni solisti i instrumentalisti ansambla Mokranjac. Folklorni ansambl, svojim koreografijama vodio je publiku od Bele Palanke, preko Negotinske Krajine i Crnorečja do Leskovačke Morave.

Foto: negotin.rs

Velikim aplauzom nagrađeni su i najmlađi članovi ansambla, podeljeni u tri grupe. Najmlađi igrači predstavili su se igrama iz Srbije, a nešto stariji koreografijom sastavljenom od igara iz Mokranja, koju je osmislio Miroslav Živanović, umetnički rukovodilac dečije grupe KUD “Stevan Mokaranjac”.

Foto: negotin.rs

Premijerno na 17. godišnjem koncertu KUD-a “ Stevan Mokranjac” nastupio je i ansambl veterana, koji je počeo sa radom pre nepuna tri meseca, sa starogradskim srpskim igrama.

Kao gosti na sinoćnjem koncertu nastupili su i članovi tria Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, Valentina Dimitrijević, flauta, Milan Rakić, klarinet i Predrag Grujić, klavijature, etno grupa “Kraljice” pod upravom Aleksandre Đukić, vokalni solisti Miroslav Rašić i frulaš Miloš Dinić. Nastupe igrača i vokalnih solista upotpunio je orkestar kulturno umetničkog društva pod upravom Željka Ćirića.

Foto: negotin.rs

I ove godine uručene su zahvalnice i priznanja pojedincima, ustanovama i institucijama koje pomažu rad ansambla, kao i članovima KUD-a za dugogodišnji rad i očuvanje kulturnog amaterizma.

Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ godišnji koncert je priredilo u saradnji sa negotinskim Domom kulture, a pod pokroviteljstvom opštine Negotin.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *