Grad Bor deo projekta umrežavanja u digitalni registar investicionih lokacija


Grad Bor jedan je od 10 gradova i opština koji je izabran za učešće u projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ čiji je nosilac Republički geodetski zavod (RGZ), a podržan je od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju („SIDA“) i švedske agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta- „Lantmäteriet“.

foto http://bor.rs/

Tim povodom, sa predstavnicima deset lokalnih samouprava u Beogradu je potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom.

Deset pilot gradova i opština, među kojima je i Bor, učešćem u ovom projektu biće umreženi u Nacionalni registar investicionih mapa, putem koga će potencijalni investitori moći da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju u određenu lokaciju. Cilj projekta je da se identifikuju sve potencijalne investicione lokacije i publikuju u digitalnoj formi. Ovaj projekat predstavlja jednu u nizu aktivnosti u procesu razvoja elektronske uprave Republike Srbije i treba da doprinese jačanju ekonomije zasnovanoj na znanju i inovacijama.

Među izabranim pilot jedinicama lokalne samouprave su: Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot.

preuzeto http://bor.rs/


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *